Wilde pony’s vallen nietsvermoedende families op het strand aan..

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Deze video is 15 augustus door Amy E. Carter op Facebook geplaatst.

Het zijn beelden van wilde pony’s die nietsvermoedende strandgangers bestormen. Inmiddels is de video al meer dan 3 miljoen keer bekeken! Assateague Island is een afgelegen eiland tussen Virginia en Maryland. Er leeft een populatie van mee dan 300 wilde paarden en pony’s. Deze prachtige dieren leven hier al honderden jaren. Eén van de reacties op Facebook luidt: “ja het is hun eiland”. En dat is helemaal waar!

pony-paarden-ruitersport-dressuur-springen-paardrijden

Experts zeggen dat deze paarden waarschijnlijk afstammen van tamme paarden die 400 jaar geleden door de mens naar het eiland zijn gehaald. De paarden leven in verschillende groepen van ongeveer 12 dieren per groep.

De Chinoteague Volunteer Fire organisatie zorgt voor de kuddes in Virginia. Normaal grazen de dieren voornamelijk in een beschermd natuurgebied op het eiland. Maar af en toe, zoals in deze video, besluiten de dieren een snack of twee te stelen van een groep toeristen!

Bezoekers van het eiland komen vaker wilde paarden tegen en er wordt gewaarschuwd voor de gevaren die hierbij komen kijken. Het voeren van de paarden is ook verboden omdat ze ziek kunnen worden van het mensen eten.

Ondanks deze voorzorgsmaatregelen zijn er weinig plekken waar mensen kuddes wilde paarden in hun natuurlijke omgeving kunnen zien. De toeristen in de video zijn duidelijk verrast door de komst van de paarden. Normaal blijven deze dieren liever uit de buurt van mensen. Gelukkig is deze bijzondere ontmoeting gefilmd. De toeristen hebben zeker een goed verhaal om met hun vrienden en familie bij thuiskomst te delen!

Deel de beelden van deze bijzondere pony party met je vrienden op Facebook!