Na De Tragedie In Parijs Kwam Deze Man Met Zijn Piano Naar Bataclan. Wat Hij Vervolgens Deed Raakte Mij Diep…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Vrijdag 13 november 2015 zal de boeken ingaan als een zwarte dag in de Franse geschiedenis. Geen woorden kunnen beschrijven wat voor iets verschrikkelijks er die avond gebeurde.

Meer dan 120 mensen vonden op afschuwelijke wijze de dood na een serie aanvallen op meerdere plekken. Omdat theater Bataclan een van die plekken was, besloot een onbekende pianist een stukje vrede te brengen in de stad. De manier waarop hij dat deed is op zijn minst zeer indrukwekkend te noemen.

Vlak naast het theater zette hij zijn piano neer. Hij zei geen woord. Niemand wist wie hij was of wat hij kwam doen, maar toen hij het nummer “Imagine” van John Lennon begon te spelen, stond de straat binnen enkele minuten vol met mensen.

piano

Velen waren geëmotioneerd, anderen stonden met open mond te luisteren naar zijn indrukwekkende pianospel. Toen het nummer afgelopen was en de man opstond, begon het publiek uitbundig te klappen. Het gevoel van saamhorigheid was op dat moment ongelooflijk sterk. Bekijk hieronder de zeer indrukwekkende video. Ik hoop dat wij hiermee een stukje vrede kunnen verspreiden in deze donkere tijden.

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte: