Dit Lijkt Op Een Gehandicaptenparkeerplaats, Maar Probeer Er Eens Te Parkeren Zonder Speciale Parkeerkaart…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Op elke parkeerplaats kom je mensen tegen die zich niet aan de regels houden. Neem bijvoorbeeld de persoon die dubbel parkeert. Of iemand die zo dicht tegen jouw auto parkeert dat je moet instappen via de bijrijdersdeur.

Maar het ergste is misschien nog wel de persoon die een gehandicaptenparkeerplaats ‘steelt’ van iemand die deze goed kan gebruiken. Negen van de tien gehandicapte parkeerplaatsen worden gebruikt door mensen zonder handicap. Mensen die geen plekje kunnen vinden en toch maar besluiten om die ruime gehandicapte plek in te pikken. Meestal doet niemand er wat aan, maar zo wordt dit wel een steeds groter probleem. In Rusland is het probleem zo groot dat 30% van de bestuurders op een gehandicaptenparkeerplaats gaat staan, terwijl ze dat niet mogen.

parkeergarage, parkeren, parkeerkaart

Om dit probleem aan te pakken heeft een non-profit organisatie genaamd Dislife.ru een creatieve manier bedacht om ervoor te zorgen dat mensen niet zomaar op een parkeerplaats voor gehandicapten gaan staan. Automobilisten zonder gehandicaptensticker op de voorruit worden via een hologram van een gehandicapte in een rolstoel terechtgewezen. Bekijk in de onderstaande video hoe dit precies werkt. Vind jij dat we dit ook in ons land moeten hebben? Laat het weten in de reacties op Facebook!