Boer smeekt zijn paard om niet te sterven. Kijk eens wat ze dan plotseling doet met haar voorpoten. Onvoorstelbaar!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Toen Marek Slodkowski op een dag zijn stal in kwam lopen zag hij het ondenkbare. Zijn geliefde paard Freedom was in een onderhoudsput gevallen.

In 13 jaar had Marek dit nog nooit meegemaakt. Slodkowski probeerde als eerste de put te vullen met hooi, om op deze manier hoogte te creëren zodat ze zich er misschien zelf uit kon tillen. Toen dat niet werkte besloot hij de brandweer te bellen. Ze probeerden met touwen Freedom uit de put te krijgen, zonder succes. De touwen waren simpelweg niet sterk genoeg. Hun ideeën begonnen op te raken, net als de tijd die Freedom nog had voordat het levensbedreigend zou worden. Wat er toen gebeurde liet mij met open mond achter. “Verlaat me niet,” fluisterde hij in haar oor terwijl hij haar kop streelde. Het leek alsof Freedom de hoop opgaf.

paard

Met man en macht probeerde de brandweer het paard te bevrijden, maar het mocht niet baten. Het enige wat Slodkowski toen nog kon doen was zijn paard proberen gerust te stellen. “Het komt goed,” fluisterde hij. Maar net op het moment dat hij de hoop opgaf gebeurde het ondenkbare. Het leek alsof Freedom de geruststellende woorden van Slodkowski voor lief nam.

Na urenlang vast te hebben gezeten ging ze opeens weer overeind staan. Ze probeerde met alle mogelijke bewegingen zichzelf te bevrijden uit haar lastige situatie. De brandweerman zag dit en besloot haar te helpen. Er werden touwen om haar heen gebonden, wat haar uiteindelijk de doorslaggevende kracht gaf om zichzelf uit de put te hijsen. Slodkowski dacht oprecht dat ze zou komen te overlijden.