Dit paard eet rustig een hapje hooi, maar let op wanneer de camera naar de andere kant van de stal draait!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Eén van de lastigste maar zeker belangrijkste lessen die wij als kind moeten leren is het delen met anderen.

Het lijkt erop dat de paarden in de video hieronder deze les helemaal onder de knie hebben. Dit zijn niet alleen hele aandoenlijke beelden maar ook hele bijzondere. Deze video heeft het grappige moment vastgelegd waarop een paard besluit zijn hooi te delen met zijn buurvrouw. Het paard houdt een mond vol hooi omhoog tegen het hek tussen de twee stallen zodat het paard in de stal ernaast kan meegenieten van een lekker hapje! Het grijze paard lijkt erg blij met deze lieve daad van haar buurman en knabbelt een eind weg op het hooi.

paard-manege-stal-ruiter-cap-ruitersport-paardensport

Deze video is bijzonder omdat paarden over het algemeen niet snel hun eten delen. In het wild en in een kudde is het dominante paard degene die als eerste mag eten. De rest moet wachten tot het dominante paard is uitgegeten. Dit gedrag wordt ook vaak teruggezien bij paarden die samen in een stal leven.

Paarden kunnen ook een hele hechte band krijgen met hun stalmaatjes en dat blijkt uit deze video. Dit paard deelt graag zijn eten met zijn vriendje. Hier kunnen veel mensen nog wat van leren.

Vergeet deze lieve en grappige video niet te DELEN met je vrienden op Facebook ;)