Wat Deze Meisjes Zagen Liggen In Een Hete Auto Is Verschrikkelijk, Maar Wat Ze Deden Is GEWELDIG!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

De zomer komt er weer aan! Dat betekent lekker mooi weer en veel naar buiten, maar ook een jaargetijde waarin hondenbezitters extra alert moeten zijn. Honden kunnen namelijk moeilijker hun warmte kwijt dan wij mensen. Door goed op je hond te letten kunnen levensbedreigende situaties worden voorkomen, want je wilt natuurlijk niet dat je hond in een benarde situatie terecht komt. In deze video zien twee meisjes een hond in een hete auto zitten. De hond ziet er al oververhit uit en moet zo snel mogelijk uit de auto gehaald worden.

hond in auto

De meisjes grijpen direct in en doen wat ze moeten doen: een heldendaad verrichten. Mocht je ooit zelf een hond in een (onbekende) auto zien zitten, probeer dan altijd eerst de eigenaar op te sporen. Lukt dit niet dan is het verstandig om zo snel mogelijk de politie en de dierenambulance te waarschuwen. Mocht je geen telefoon bij de hand hebben, vraag dan aan een omstander of hij of zij de hulpdiensten kan waarschuwen. Mocht dat nog niets opleveren, dan kun je er voor kiezen om een ruitje in te slaan om de hond uit zijn lijden te verlossen.

Nu denk je misschien: Mag ik in zo’n situatie een autoruit wel inslaan? Het antwoord is ‘ja’. Als het echt om een kwestie van leven of dood gaat, dan mag je dit doen. Dit wordt in juridische termen aangeduid als ‘zaakwaarneming’: je treedt op in het belang van een ander.

Bekijk de reddingsactie van deze twee dames in de video hieronder. Het is belangrijk dat deze informatie zo snel mogelijk verspreid wordt, dus aarzel niet om deze video te delen met vrienden op Facebook zodat iedereen weet wat te doen als er een hond vastzit in een oververhitte auto.