10 jaar geleden overleed de legendarische ‘Crocodile Hunter.’ Hoe zijn dochter haar vader eert? Tranen in mijn ogen!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Op 4 September 2006 verloor de wereld een legendarische man. Een man die door velen voor gek werd verklaard, maar tegelijkertijd iedereen mee nam in de bijzondere wereld van het dierenrijk en natuur.

Steve Irwin was een Australische dierenexpert die miljoenen harten stal door zijn bekende programma “The Crocodile Hunter.” Na de lancering van dit televisieprogramma veranderde hij in een internationale sensatie als ‘natuurgoeroe’. Zijn dood kwam als een shock voor de meesten. Hij was slechts 44 jaar oud toen hij dodelijk werd getroffen door een pijlstaartrog. Hij was toen bezig aan een nieuwe documentaire. De wereld was in rouw na zijn dood, maar bij niemand kwam het harder aan dan bij zijn familie.

steve

Steve’s dochter Bindi was toen der tijd slechts 8 jaar oud. Ze was er kapot van, maar bleef sterk volgens haar moeder.

Vlak voor zijn gedenkdag brachten Steve’s ouders een brief naar buiten die hij jaren geleden aan hen had geschreven. Bindi besloot via Instagram haar held en vader te eren met een emotionele boodschap.

steve1

Ondanks dat Bindi nog erg jong was toen haar vader overleed, volgt het haar nog iedere dag. Dit is goed te zien wanneer ze zijn grafrede voorleest voor 5000 mensen, en wereldwijd miljoenen.

Op zijn gedenkdag deelde Bindi deze foto met het onderschrift:

“Je zal voor altijd mijn geld blijven. Ik hou meer van je dan woorden kunnen omschrijven.”

steve2

Na Steve’s dood besloot Bindi haar vaders nalatenschap voort te zetten met zijn ideeën.

Ze had haar eigen show genaamd: ‘Bindi the Jungle Girl’, waar zij en haar vader probeerde om het belang van het behoud van de natuur te onderwijzen. Steve verscheen in verschillende afleveringen in het eerste seizoen.

steve3

Sinds het programma is Bindi opgegroeid tot een volwassen vrouw waar haar vader trots op geweest zou zijn.

Samen met haar moeder Terri woont ze in de Australia Zoo. Hier leert ze mensen over het behoud van de natuur, en hoe belangrijk is om het milieu te beschermen.

steve4

In 2015 groeide Bindi’s populariteit toen ze meedeed in het 21ste seizoen van ‘Dancing With The Stars.’

Over een periode van 11 weken liet ze de juryleden en fans zien uit well hout ze is gesneden. Uiteindelijk zou ze zelfs de eerste prijs winnen!

steve5

Één van de meest gedenkwaardige momenten was toen ze een dans weidde aan haar vader. Hierbij brak ze in tranen uit terwijl ze over hem praatte.