Je Hebt Je Ovenrekken Al Je Hele Leven Verkeerd Schoongemaakt. Dit Is Briljant!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Vieze ovenrekken, op den duur krijgen we er allemaal last van. Om nou compleet nieuwe ovenroosters aan te schaffen gaat wat ver, dus hebben wij vandaag de tip om je ovenrekken weer blinkend schoon te krijgen!

Een lekker vers croissantje, een overheerlijke ovenschotel of een warme pizza is natuurlijk erg lekker, maar de oven wordt erg vies. Vooral de ovenrekken moeten het op den duur ontgelden. Gelukkig hebben wij dé tip om jouw vieze, vette ovenrekken weer blinkend schoon te krijgen.

Volg simpelweg de onderstaande stappen en je zult zien dat het heel eenvoudig is. Zo ga je te werk: leg een handdoek op de bodem van het bad (voorkomt krassen). Leg het ovenrek vervolgens op de handdoek en laat het bad vollopen met warm water totdat het ovenrek net onder water zit. Voeg een half kopje waspoeder of afwasmiddel toe.

ovenrooster, ovenrek, bakplaat, bakplaat oven, oven schoonmaken, rooster voor oven

ZIE OOK: Je hebt je oven al je hele leven verkeerd schoongemaakt. Deze truc is briljant!

Baking soda werkt eventueel ook goed. Roer door het water totdat de zeep is opgelost. Laat het 4 uur weken. Poets ten slotte de overgebleven vieze resten op het ovenrek weg met een spons. Het resultaat: een ovenrek dat eruit ziet als nieuw! Wil je zien hoe dit precies in zijn werk gaat, bekijk dan de onderstaande video. Ga jij deze handige tip gebruiken? Laat van je horen in de reacties en vergeet deze nuttige tip niet te delen met al je vrienden op Facebook!

Meer handige tips? Like ons en mis niks!