Hij Sliep Buiten Op Straat, Maar Kijk Wat Een Dakloze Hond Doet…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Als je in een grote stad woont of er wel eens geweest bent, heb je vast wel eens een dakloos persoon gezien met een of meerdere huisdieren. Het is een hartverscheurend beeld. Er wordt geschat dat ongeveer 5-10% van de daklozen een kat of hond heeft die hen gezelschap houdt. Vaak is dat het enige wat ze hebben en het geld dat ze krijgen door te bedelen gaat eerder naar de kat of hond dan naar henzelf. Hoewel de maatschappij daklozen bestempeld als “lui” en “onverantwoordelijk”, kan iedereen op straat komen te staan door wat dan ook.

hond

In deze tijd is niets zeker. In Nederland wordt er gelukkig hulp geboden als je je baan verliest, maar in andere delen van de wereld is dat niet altijd het geval. Omdat dakloze mensen vaak genegeerd worden op straat, zijn het juist de dieren die hen de liefde en loyaliteit geven die ze hard nodig hebben. Veel dakloze mensen zeggen dat hun dieren alles voor hen betekenen; ze lijden liever zelf honger dan dat ze hun hond of kat zien verhongeren.

Het is amper voor te stellen hoe slecht deze mensen het hebben. Doordat ze weinig tot geen geld hebben, wordt het moeilijk om goed voor hun dier te zorgen. Daarom gaan organisaties als Pets of the Homeless de straat op om dieren van daklozen te helpen. Dankzij hen zijn al tienduizenden dieren succesvol gevaccineerd en/of behandeld voor een of meerdere kwalen. Bekijk de onderstaande video om deze heldhaftige organisaties in actie te zien en wees niet bang deze krachtige video te delen met vrienden op Facebook.