Deze Vrouw Kocht Een Ontbijtje Voor Een Dakloze. Het Briefje Wat Hij Daarna Gaf Maakte Haar Sprakeloos…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Een studente genaamd Casey besloot op een ochtend met haar moeder naar de Dunkin Donuts te gaan voor een bak koffie. Wat ze toen nog niet kon vermoeden, is dat ze het café als een ander mens zou verlaten.

In het café maakte Casey kennis met een dakloze man, waarmee ze een praatje maakte. Voordat hij wegging, overhandigde hij haar een briefje. Hun gesprek had het leven van de man veranderd, en het briefje was Casey’s bewijs.

Dit verhaal bewijst dat er nog goede mensen op de wereld zijn. Mensen die wel om anderen geven en zodoende het verschil willen maken. Hieronder kun je lezen wat Casey hier over schreef. Het is een verhaal om kippenvel van te krijgen…

ontbijt

“Vandaag ging ik naar Dunkin ‘Donuts en ik zag een dakloze man buiten zitten. Hij was op zoek naar wat kleingeld. Even later zag ik hem het café ingaan, en toen hij zijn geld telde om iets te kopen, stond ik op en sprak hem aan. Ik merkte dat hij eigenlijk niet wilde praten, maar ik besloot toch door te zetten.”

donut

“Omdat hij zelf nauwelijks 2 euro op zak had, kocht ik een kop koffie en een bagel voor hem. Vervolgens vroeg ik of hij bij me wilde komen zitten. Hij vertelde dat mensen vaak onaardig tegen hem waren omdat hij dakloos is, hoe drugs hem veranderd heeft in een persoon die hij haatte en ook hoe hij zijn moeder aan kanker was verloren. Hij had zijn vader nooit ontmoet en hij wilde eigenlijk alleen maar iemand worden waarop zijn moeder trots geweest zou zijn.”

koffie

“Deze prachtige man heette Chris en hij was een van de meest eerlijke mensen die ik ooit heb ontmoet. Toen ik me realiseerde dat ik naar school moest gaan, vroeg Chris me om even te wachten zodat hij iets kon opschrijven. Hij gaf me een verfrommeld papiertje, verontschuldigde zich voor zijn handschrift, glimlachte en ging ervandoor.”

cafe

“Ik vouwde het briefje open en las: ‘Ik wilde vandaag zelfmoord plegen. Dankzij u wil ik dat niet meer. Dank u wel, mooie vrouw.'”

koffieautomaat

We zijn blij dat Casey besloot om met Chris te praten die dag, omdat zij waarschijnlijk zijn leven heeft gered. Soms hebben mensen alleen een beetje hoop nodig om te overleven. Vergeet dit niet te delen met je vrienden als je ook geraakt bent door het verhaal van Casey!

Volg ons op Facebook: