Nieuw onderzoek wijst uit dat kinderen 80% van de intelligentie krijgen van de moeder.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Ben jij de moeder van een slim en begaafd kind? Dan mag je jezelf een klopje op de schouder geven.

Nieuw onderzoek wijst erop dat de genen die te maken hebben met intelligentie vaak geërfd wordt van de moeder – en niet van beide ouders, zoals eerder werd gedacht.
Het proefschrift werd gedaan op het gebied van de psychologie, waarbij onderzoekers hebben opgemerkt dat genen zich verschillend gedragen, afhankelijk van welke ouder ze worden doorgegeven. Aan de hand daarvan kan bepaald worden of ze actief zijn of niet.

slim

“Interessant genoeg werkt een deel van die genen alleen als ze afkomstig zijn van de moeder. Wanneer het gen wordt geërfd van de vader zijn ze uitgeschakeld. Blijkbaar zijn andere genen die voor een ander doel bestemd zijn alleen actief als ze worden overgedragen door de vader,” zegt de desbetreffende onderzoeker.

Dat intelligentie een erfelijk component is, is reeds bekend – er is echter lang gedacht dat het gen geërfd wordt van beide ouders, maar in de Psychology Spot wordt uitgelegd hoe verschillende onderzoeken allemaal hetzelfde bewijzen: dat er een grotere kans is dat kinderen intelligentie erven van hun moeder dan van hun vader, dit komt omdat het intelligentie-gen zich in het X-chromosoom bevindt.

Ook blijkt dat ongeveer 40-80 procent van de intelligentie erfelijk is – en de rest wordt bepaald door de omgeving waarin het kind opgroeit, in hoeverre de hersenen worden gestimuleerd en het persoonlijke karakter van het kind.

Met andere woorden, de erfelijke intelligentie is belangrijk maar niet doorslaggevend – dus uiteraard spelen de vaders ook een grote rol bij de intelligentie van hun kinderen! Ik vind dit echt een interessant onderzoek – deel dit bericht als je het met mij eens bent.