Hij beloofde zijn zieke moeder een gouden medaille. Na de Spelen in Rio haastte hij zich naar zijn moeder met haar prijs.. Wow!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

De Olympische spelen blijft een bijzondere tijd, waarin sporters over de hele wereld samenkomen om de strijd met elkaar aan te gaan wie de beste is.

Het evenement gaat ook eigenlijk niet over winnen.. Het gaat erom dat het eerlijk gedaan wordt, met respect en compassie. Dat neemt natuurlijk niet weg dat iedere atleet het liefst thuis wil komen met een medaille. Jeff Henderson, een verspringer, won de gouden medaille, en hij kon niet gelukkiger zijn. Jeff’s vrienden en familie hun geluk konden gewoon niet op! Maar het was niet de winst die het belangrijkst was voor de 27-jarige.

goud

Het was het feit dat hij de medaille kon geven aan zijn zieke moeder, die 10 jaar geleden met Alzheimer werd vastgesteld. Voordat hij naar Rio ging, maakte hij een belofte aan zijn moeder. Hij zou thuiskomen met de gouden medaille, die hij zou opdragen aan zijn zieke moeder.

Hij kwam zijn belofte na, en werd thuis onthaald als een held! Henderson legde zijn medaille op het bed van zijn moeder, met de ondergrond van de Amerikaanse vlag. Hij postte een foto hiervan op Instagram. Momenteel is dit verhaal HET gesprek van de dag in de Verenigde Staten.

goud§

Jeff Henderson is een ver springer voor het team van de Verenigde Staten.

goud2

De 27-jarige wacht al een lange tijd voor zijn moment in Rio. Voordat hij vertrok, maakte hij zijn zieke moeder een belofte: Hij zou thuiskomen met de gouden medaille.

goud3

En dat deed Henderson! Hij won goud op zijn favoriete onderdeel.

goud4

Hij hield zich aan zijn belofte, en droeg de medaille op aan zijn zieke moeder.

goud5

Het meest hartverwarmende moment gebeurde toen hij de gouden medaille op het bed van zijn moeder legde en hier een foto van nam.