Deze 2 Olifanten Worden Na 22 Jaar Weer Herenigd. Hun Reactie Is Onvergetelijk.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Olifanten zijn bijzondere dieren. Ze staan bekend om hun bijzondere cognitieve vermogen – om de manier waarop ze omgaan met hun familie, hun uitstekende geheugen, en hun diepe vriendschappen. In deze video maken we kennis met twee olifanten; Shirley en Jenny. Shirley is de oudste olifant die in de Sanctuary woont. Als jong dier werd ze op Sumatra uit het wild gevangen en kwam bij het circus terecht waar zij 24 jaar onder erbarmelijke omstandigheden heeft moeten werken. In 1958 werd ze, met de rest van het circus, enkele maanden gevangen gehouden door de strijdkrachten Fidel Castro.

olifanten

Ze overleefde een brand op een schip en een ernstig verkeersongeluk waarbij haar twee olifantenmaatjes omkwamen. In een volgend circus sloegen bij een mannetjesolifant alle stoppen door en in z’n razernij brak hij Shirley’s been. Door het gebrek aan verzorging, heeft Shirley hier nog altijd last van. Olifant Jenny was een baby toen ze Shirley in het circus leerde kennen en Shirley ontfermde zich over haar als een moeder. Daar kwam abrupt een eind aan toen Shirley werd overgeplaatst naar een dierentuin. Hier leefde zij 22 jaren in eenzaamheid.

Op een leeftijd van 51 jaar mocht zij eindelijk genieten van haar zeer verdiende rust in de Elephant Sanctuary. Enkele uren na haar binnenkomst, werd Jenny bij haar gelaten. Omdat niet bekend was hoe de olifanten op elkaar zouden reageren, stond er een hekwerk tussen de dieren in. Het was een zeer emotioneel wederzien. Jenny brulde wanhopig toen ze bij Shirley probeerde te komen en het was duidelijk dat het inmiddels verbogen hek geopend moest worden.

Nog jaren hebben de twee vrienden samen kunnen zijn totdat Jenny in 2006 overleed. Shirley is nu ongeveer 66 jaar oud en leeft nog altijd met de andere olifanten in Tennessee. Bekijk hier prachtige beelden van de hereniging van de twee olifanten.