4 mishandelde circusolifanten worden in een busje gezet. Waar ze naartoe gaan? Waanzinnig!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Voor de meeste mensen is het circus een nostalgische plek voor herinneringen uit hun jeugd. Acrobaten die de meest onmogelijke stunts uithalen, of clowns die het publiek zo hard laat lachen dat iedereen met buikpijn achter blijft.

Maar er zit ook een duistere kant achter deze grote entertainmentwereld. Steeds meer mensen laten de verschrikkingen zien die achter de schermen gebeurt bij circusdieren. Ze worden opgesloten in te kleine kooien, worden vastgeketend aan de grond, en mishandeld in de naam van het circus. Hieronder volgt het verhaal van vier circusolifanten uit India, die hun hele leven besteedden aan het vermaken van de circusgangers. Kort geleden werden deze prachtige dieren bevrijd uit tientallen jaren van gevangenschap.

Na jaren van mishandeling zijn deze prachtige dieren eindelijk bevrijd door de heldhaftige reddingswerkers van “Wildlife S.O.S.”.

olifant1

Bij vele circussen worden dieren in de naam van de entertainment wereld uitgebuit en mishandeld. Dit gebeurt al tientallen jaren.

olifant2

Goldie, Sylvie, Pearl en Ruby hebben dit in levende lijve meegemaakt door hun vorige eigenaren. Tientallen jaren zijn deze dieren slachtoffer geweest van mentale en fysieke mishandeling.

olifant3

Het was echter geen makkelijke taak voor Wildlife S.O.S. om deze dieren te bevrijden uit hun gevangenschap.

olifant4

“Deze reddingsacties is misschien wel 1 van de gevaarlijkste en langdurige reddingen die wij ooit hebben gedaan,” legt Wildlife uit op hun Facebookpagina.

olifant5

Actievoerders stonden buiten te schreeuwen naar de vrijwilligers van Wildlife. Ze werden bedreigd met de dood.

olifant7

De gehele actie duurde ongeveer 15 uur, en heeft een hele hoop pijn en moeite gekost. Ook moest er voldoende politie aanwezig zijn om de boel niet uit de hand te laten lopen.

olifant9

Gelukkig is alles uiteindelijk relatief rustig verlopen, en werden de olifanten naar hun nieuwe liefdevolle opvang gebracht!

olifant11