Olifant snelt het water in om een verdrinkende man te redden!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Olifanten zijn hele goede zwemmers. Ze gebruiken hun slurf als snorkel en zwemmen ondanks hun maat en gewicht heel elegant en snel!

Omdat olifanten van die goede zwemmer zijn kunnen ze de poging van een mens om ook zo goed te zwemmen als onder de maat zien. Mensen kunnen onmogelijk net zo goed in en sterke stroming zwemmen als een olifant! De olifanten in het olifanten reservaat in Chiang Mai in het noorden van Thailand moeten geregeld een snel stromende rivier oversteken. Ze zijn hier dan ook heel erg goed in geworden. De olifanten in het reservaat worden een veilige omgeving geboden nadat ze zijn gered uit soms de meest verschrikkelijke omstandigheden.

olifant

Eén van de vrijwilligers in het park is Darrick. Hij besluit een duik in de rivier te nemen vlak bij een kudde olifanten. Eén van de olifanten in de kudde houdt Darrick goed in de gaten. Wanneer Darrick niet zo soepel blijkt te zwemmen als een olifant denkt olifant Kham Lha dat Darrick verdrinkt!

Ze kan deze gekke man niet laten verdrinken en snelt het water in! Ze probeert zo snel mogelijk bij Darrick in de buurt te komen om het te redden! Gelukkig hoefde Darrick niet echt de hulp van de olifant. Samen komen ze veilig aan de overkant van de rivier aan waar Darrick zijn reddende engel lief bedankt voor haar hulp.

Geweldig om te zien wat deze olifant voor een mens doet! Wat zijn het toch prachtige en slimme dieren! Vergeet deze video niet te delen met al je dierenvrienden op Facebook!