Een slang valt een nest met pasgeboren konijntjes aan. Maar kijk eens als het moederkonijn in beeld komt.. Waanzinnig!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

De volgende beelden zijn geweldig! Iedere ouder heeft een bijzondere band met zijn/haar kind, zelfs als de moeder niet eens menselijk is. De camera uit de volgende video heeft bijzondere beelden opgenomen waarin een moeder konijn het ondenkbare ziet; een slang heeft zich in haar nest gewurmd en ik bezig om haar kleintjes één voor één op te peuzelen.

Het is geen geheim dat slangen koelbloedige jagers zijn, maar dat is nog niet het bijzondere. Het meest opmerkelijke is nog hoe het moeder konijn reageert. Net als je denkt dat het afgelopen is met de kleintjes springt het moeder konijn vol overgave op de slang. Ze doet alles in haar macht om het reptiel van haar kleintjes weg te houden. Maar zelfs als de slang zijn biezen besluit te pakken, blijft ze hem achtervolgen!

slang

Volgens National Geographic is dit veelvoorkomend gedrag bij konijnen. “Moeder konijnen zijn extreem beschermend tegenover hun baby’s. De eerste week van hun geboorde doen de kleintjes nog geeneens hun ogen open, wat ze extreem kwetsbaar maakt, en dus een makkelijke maaltijd voor roofdieren zoals Wezels, ratten, katten en natuurlijk slangen.

Moeder konijnen blijven vaak dichtbij het nest, zodat ze ten alle tijden hun kleintjes in de gaten kunnen houden, en kunnen beschermen tegen eventuele roofdieren.