Ze Vinden Een Stervende Wolf In Het Koude Water. Wat Er Volgde? Tranen In Mijn Ogen!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Het Monte Adone, een centrum voor behoud en onderzoek van exotische fauna, is een non-profitorganisatie die zich focust op het helpen herstellen van gewonde dieren in Bologna, Italië. Op een ochtend in januari werden leden van de organisatie in kennis gesteld van een gewonde wolf die in een ijzige rivier terecht was gekomen. Ze gingen naar de wolf toe om hulp te bieden, maar toen ze eenmaal bij het gewonde dier aankwamen, zagen ze dat hij beschoten was. Zijn achterpoten waren verlamd en daarnaast was hij ernstig ondervoed en onderkoeld.

wolf

Zonder hun tussenkomst zou hij zeker zijn gestorven. Het was een langdurige reddingsoperatie; zijn toestand was zo ernstig dat de redders uiterst voorzichtig moesten zijn. Zodra hij weer op eigen poten kon staan, waren ze in staat om hem naar een veilige plek te brengen. Daar hielden ze toezicht op zijn vooruitgang en zorgden ze ervoor dat hij op zijn gemak was. De wolvenpopulatie in Italië wordt strikt in de gaten gehouden. In 1970 werd vastgesteld dat deze grijze wolvensoort flink was afgenomen tot minder dan 100 individuen. Sinds dat de beschermende wetgeving werd ingevoerd, is de wolvenpopulatie weer toegenomen, maar nog steeds liepen er in 2005 slechts 500 van rond.

Inmiddels lopen er weer meer van dit soort wolven rond en zijn ze zelfs gespot in Frankrijk en Zwitserland. Hoewel sommige herders de groei van de wolvenpopulatie niet kunnen waarderen, zijn anderen juist weer blij met de toenemende groei.

Bekijk hieronder hoe de dappere reddingswerkers de wolf proberen te redden. Wat vond jij van deze reddingsactie? Laat je mening horen op Facebook en deel deze video als je blij bent dat dit soort goede mensen en organisaties bestaan!