Na Het Zien Van Dit Filmpje Zal Je Geen Cola Meer Drinken

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Iedereen weet wat er gebeurt als je Mentos in cola laat vallen: er ontstaat namelijk een ware explosie van cola. In cola zit het gas koolzuur (CO2) opgelost, wat zorgt voor de prik. Een fles cola wordt onder druk gevuld, waardoor er veel koolzuur in de cola kan worden opgelost. Als je de fles opendraait, dan verdwijnt de druk en kan er minder koolzuur in de cola worden opgelost. Het koolzuurgas zal langzaam uit de cola ontsnappen als kleine gasbelletjes.

Wanneer je een mentos in een fles cola gooit, dan versnelt die het ontsnappen van het koolzuur. Met het blote oog lijkt een mentos heel glad, maar onder een microscoop ziet hij er behoorlijk onregelmatig uit. Een onregelmatig oppervlak is groter dan een glad oppervlak, waardoor er op een mentos veel oppervlak is waarop gasbelletjes kunnen ontstaan. En de ingrediënten van de mentos en cola light versnellen het ontstaan van gasbelletjes nog meer. Dat het mengen van cola met Mentos een ware explosie veroorzaakt wisten we al, maar het mixen van cola met melk is nog van een heel ander kaliber. Een logische gedachtegang zou zijn dat het een gelijkaardige reactie als koffie met melk zou hebben, maar dat blijkt niet zo.

Wat het bovenstaande filmpje je laat zien is ook heel bijzonder. Ze hebben namelijk cola gemixt met melk, en het ziet er niet erg smakelijk uit. Hoe verzint iemand zoiets? Waar haalt hij het idee vandaan om melk met deze populaire frisdrank te mengen? In het filmpje laat hij ook zien hoe de cola er na 6 uur uitziet, en het resultaat is, nouja, om het maar netjes te zeggen, gewoon vies. Zou jij het nog opdrinken? Wij in ieder geval niet… Deel dit artikel met je vrienden, misschien vinden zij dit mixdrankje wel… lekker?