14-jarige loopt het podium op in een bizarre outfit. Wat ze vervolgens aan de zaal laat zien? NIET te geloven!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Dans routines kunnen een enorme hit of een enorme misser zijn. Zeker als je besluit om twee verschillende dansstijlen te combineren.

Ik had nooit verwacht dat hip-hop en ballet samen konden paren, totdat ik het meisje uit de onderstaande video zag. Haar dans bewijst dat letterlijk iedere dansstijl met elkaar gecombineerd kunnen worden, mits het goed uitgevoerd wordt.
De 14-jarige Annika Verplancke laat in de onderstaande video een routine zien waar je moeilijk niet naar kan kijken. Het speelt zich af in de halve finale van de bekende danswedstrijd “The Youth America Grand Prix 2015”, die plaatvond in Parijs, Frankrijk.

ballet

De routine lijkt erop alsof ballet en hip-hop tegen elkaar strijden. Maar wie won er? Dat is moeilijk te zeggen omdat de twee dansstijlen perfect met elkaar in harmonie gedanst kunnen worden.

Annika’s outfit representeert deze strijd perfect. De helft van haar outfit is ontworpen voor een hiphop optreden, terwijl de andere een simpele tutu is, waarvan we allemaal weten dat die vaak wordt gebruikt bij ballet.

Haar unieke choreografie herinnert me aan de briljante dans die het 40-jarig bestaan laat zien van de “Bohemian Rhapsody”.

Het is geweldig om te zien hoeveel verschillende mogelijkheden zijn op dansgebied. Deze hiphop-ballet routine laat zien dat ieder thema kan werken, als je er maar hard genoeg voor werkt.