De muis loopt in de val. Maar wat er dan gebeurt vinden dierenliefhebbers GEWELDIG!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Een muizenval zetten is nooit een leuk karweitje. Hoewel iedereen vastberaden is om zich te ontdoen van de muizen, is het nooit echt prettig om een val te gebruiken waarbij de diertjes gedood worden.

Ben jij op zoek naar een oplossing die je niet verplicht om een dure muizenval te kopen, maar waarmee je wel muizen kunt vangen om deze vervolgens weer vrij te laten? Lees dan vooral even verder! De oplossing is zowel simpel als geniaal; met behulp van een klein beetje pindakaas lok je de muis eerst in een plastic fles, waarna dankzij een ingenieus ontwerp de muis onmogelijk kan ontsnappen. Volgens uitvinder Chris Notap is dit de meest diervriendelijke muizenval die er bestaat, waarbij de muis later ongedeerd terug gezet kan worden in het wild.

muizenval

Ook zorgt deze val ervoor dat de muis niet in paniek raakt, zoals je kan zien in de video, zolang er geen harde geluiden uit de buurt komen, is er dus helemaal niks aan de hand! In de video hieronder krijg je volledige instructies hoe je zelf deze val kunt bouwen. Je krijgt ook te zien wat er gebeurt als de muis daadwerkelijk in de val loopt, en hoe makkelijk het is om hem weer los te laten. Wat vind jij van deze oplossing? Laat het weten in de reacties op Facebook!