Deze vitamines zullen ervoor zorgen dat je de hele zomer GEEN last meer hebt van muggen. PRECIES wat ik nodig had!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Ik heb het al eens gezegd, maar zal het nog eens zeggen. Muggen zijn verschrikkelijk. Het constante gezoem en jeukerige bultjes..

Terwijl de standaard muggensprays best effectief zijn, en in veel gevallen ook nog betaalbaar, neemt niet weg dat het gezond is om dit binnen te krijgen. Deze bestrijdingsmiddelen bevatten vaak veel schadelijke chemicaliën, die gevaarlijk kunnen zijn als je hier teveel van binnenkrijgt. Deze stoffen kunnen zelfs door de huid opgenomen worden. Hoewel er in Nederland slechts 25 soorten verschillen muggen voorkomen, waarbij er slechts twee kunnen steken, zijn er wereldwijd honderden soorten muggen. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe je muggen zelf kunt bestrijden. Je kunt natuurlijk een hor kopen, maar dit zal je niet de hele dag kunnen beschermen.

Print

Ondanks de vervelende bijten, kunnen muggen ook behoorlijk wat ziektes met zich meedragen. Denk hierbij aan:

Gele koorts – veroorzaakt rillingen, geelzucht en braken
Malaria – veroorzaakt braken, koorts, koude rillingen
Zika – veroorzaakt geboorteafwijkingen
West Nile – veroorzaakt huiduitslag, koorts, gewrichtspijn, en braken
Dengue – veroorzaakt ernstige, hemorragische koorts
Chikungunya – veroorzaakt huiduitslag, gewrichtspijn en misselijkheid
Jamestown Canyon – veroorzaakt griepachtige symptomen
Hazen – veroorzaakt braken, huiduitslag en duizeligheid

Geloof het of niet, maar vitamine B1, ook wel bekend als thiamine, kan helpen bij het afstoten van verschillende soorten muggen. Deze in water oplosbare vitamine is essentieel voor een goede gezondheid. Goede bronnen van B1 zijn onder meer boerenkool, spinazie, kool, aubergine, uien, broccoli, groene bonen, pompoen en zonnebloempitten.
Genoeg B1 zorgt ervoor dat het lichaam een bepaalde ​​”gist” geur aanmaakt die is niet op te sporen is voor de mens, maar ongelooflijk onaantrekkelijk is voor muggen.
Je kan muggen ook op afstand houden door een zelfgemaakte muggenspray. Er zijn hier een heleboel verschillende soorten recepten voor te vinden.

Om zo’n spray te maken, heb je om te beginnen een handvol verse peterselie bladeren nodig. Daar voeg je appalazijn aan toe. De bladeren moeten goed gepureerd worden met de azijn. De geur die hier vanaf komt zal de muggen op grote afstand houden. Er kunnen nog essentiele oliën bij toegevoegd worden voor de geur.