Na 11 weken kwam hij ter wereld. Wat de moeder toen op Facebook plaatste? Dit laat mij nadenken…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Tifanny was al trotse moeder van twee zonen toen ze iets verschrikkelijks meemaakte.

Na 11 weken in haar zwangerschap kreeg ze te horen dat ze een miskraam had. Wat Tiffany toen besloot te doen liet mij nadenken.. Ik kon mijn tranen bijna niet bedwingen. Ze besloot een foto te maken en deze op Facebook te delen. Maar hier bleef het niet bij. Ze schreef er een emotionele text bij. Een tekst die misschien niet voor iedereen te begrijpen is, maar een tekst die een manier is voor een moeder om ermee om te gaan. Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik dit voor de eerste keer las..

zwanger1

“Dit is mijn hand. Vasthoudend aan mijn lieve baby, Ezekiel. Hij werd geboren op 20 Januari 2016. Het is te vroeg. Zijn hartje stopte met kloppen na 11 weken en twee dagen. Toch had hij daarvoor wel een hartslag. Dat was me toch een rustgevend geluid.. We waren ons al aan het klaarmaken op een nieuw leven met onze zoon. Hij was niet nog een cel. Zijn lichaam was al gevormd. Kijk eens naar de details. Zijn kleine vingertjes, teentjes. Het klinkt misschien raar, maar ik voel me gezegend om zijn moeder te zijn.

zwanger

Een miskraam is iets wat geen enkele moeder ooit zou kunnen vergeten. Echter, Tifanny vond een manier om haar pijn te kunnen uiten. Een manier van afsluiting voor haar. En dat is wat wij allemaal verdienen met tegenslagen zoals deze.