Deze Koeien Hebben Maandenlang Geen Gras Gezien…En Dit Is Hun Ongelooflijke Reactie.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

We worden allemaal vrolijk wanneer de eerste lentedag weer aanbreekt. Weg met de sjaals, handschoenen en zware jassen die ons de hele winter warm hebben gehouden. Eindelijk kunnen we de t-shirts met korte mouwen en onze korte broeken weer uit de kast halen. Wij zijn duidelijk niet de enige die blij zijn dat we weer naar buiten kunnen. De melkkoeien uit deze video hebben de hele winter binnen moeten doorbrengen en dan is het logisch dat je blij bent als je eindelijk weer naar buiten mag. Koeien staan binnen in de winter omdat het grondwater dan te hoog staat.

koeien

Wanneer een koe dan door het weiland zou lopen wordt het gras vertrapt. In de winter krijgen koeien gedroogd gras, hooi of kuilgras. Ook krijgen ze vaak nog elke dag krachtvoer. De hoeveelheid bedraagt ongeveer een derde van de melkproductie. In de herfst wordt de wintervacht van de koe geschoren omdat ze anders oververhit zouden raken in de stal. Maar nu de lente weer is aangebroken mogen de melkkoeien weer genieten van de buitenlucht.

Zodra de staldeuren werden heropend, renden de blije melkkoeien weer naar buiten om te kunnen genieten van de zon en het gras onder hun hoeven. Wat zijn het toch bijzondere dieren! Wat vind jij van deze blije video? Woon jij zelf op een boerderij en heb je zelf koeien of ken je iemand die koeien heeft? Deel deze video en je mening op Facebook.