Meisje Neemt Ontslag Bij Subway Nadat Haar Baas Dit Tegen Haar Zegt… Serieus?!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Het is niet makkelijk om werk te vinden en te houden in de moeilijke economie van tegenwoordig, dus ontslag nemen op je werk is een beslissing die niet veel mensen zullen nemen. Maar soms hebben we een goede reden om ontslag te nemen. Dat is precies het geval bij het volgende meisje dat een Facebook bericht maakte over de ervaring die ze had met haar baas bij Subway. Het was een ervaring die ze niet snel zal vergeten. Haar beslissing heeft veel aandacht gekregen en wij denken dat ze de juiste morele beslissing heeft genomen. Het meisje heet Savannah en dit is wat ze schreef:

restaurant

Een paar maanden geleden werkte in nog bij Subway, maar ik heb ontslag genomen. Wat me heeft doen besluiten om ontslag te nemen, is het volgende.

Een dakloze man kwam het restaurant binnen om een sandwich te halen. Hij vroeg of de sandwich meer dan $10 kostte. Dit was niet het geval en een van mijn collega’s zei dat tegen hem, dus pakte hij zijn portemonnee erbij en begon naar geld te zoeken.

Uiteindelijk had hij net niet genoeg geld om de sandwich te kopen, dus liep hij beschaamd weer naar de uitgang. Toen ik dat zag, riep ik hem terug. Ik zei dat ik voor zijn maaltijd wilde betalen. Ik pakte mijn creditcard erbij en betaalde zogezegd voor zijn hele maaltijd. De dakloze man kon zijn geluk niet op en bedankte me uitbundig. De volgende klant in de rij zei tegen de cassière dat ze het een prachtige actie van me vond.

Maar toen ik aan het eind van de dag achterin het restaurant aan het schoonmaken was, kwam mijn baas al schreeuwend naar mij toe. Ze zei dat als iemand niet voor zijn eten kon betalen, ik diegene maar naar de deur moest wijzen. Daar was ik het in dit geval absoluut niet mee eens. Ik vertelde haar dat ik die man niet zomaar liet verhongeren. Buiten was het tenslotte snikheet. Hij was waarschijnlijk moe, uitgedroogd en zeer hongerig.

Ik was verbijsterd over het feit dat ik in moeilijkheden kwam omdat ik iemand wilde helpen. Mij werd constant vertelt dat het in het bedrijf ging om ‘mensen blij maken,’ maar ik gok dat daklozen dan gewoon geen mensen zijn. Dus nam ik een week later ontslag.”

Wat vind jij van haar reden om ontslag te nemen? Deel dit artikel en je mening met ons op Facebook.

Bron: Savannah Baker