Doktoren waarschuwen iedereen boven de 40 om GEEN ibuprofen meer te nemen. Dit is waarom…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Het is bijna normaal voor ons geworden om ibuprofen te gebruiken voor ieder pijntje die we op voelen komen. Hoofdpijn, rugpijn, knie pijn, bij een kater en ga zo maar door.

Er wordt steeds vaker door specialisten geadviseerd om voor ieder pijntje een pijnstiller te nemen. Hierdoor zorg je er alleen voor dat de pijn zich verplaatst, en dus niet wordt weggenomen. Je hoofd wordt hierdoor verdoofd, maar wat velen van ons niet weten, is dat pijnstillers op lange termijn behoorlijk gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid. Hier hierbij bij overmatig gebruik. Op lange termijn kan het zelfs giftig zijn voor je hartspieren. Het is zelfs zo giftig dat het bij overmatig gebruik kan leiden tot de dood. Denk hierbij aan dagelijks gebruik over een lange periode.

iboprufen

De gedachte is misschien beangstigend, maar wel de realiteit. Maar maak je geen zorgen! Er is namelijk een natuurlijke manier om kwaaltjes en pijntjes te verzachten. Kurkuma is DE perfecte oplossing daarvoor. Dit kruid word in Zuid-Azië als natuurlijke pijnstiller gebruikt. Deze plant wordt al duizenden jaren gebruikt als medicijn, en speelt dus een grote rol in medicijnen die gebruikt worden in Aziatische landen.

Kurkuma poeder zit vol met krachtige polyfenolen. Het kruid wat hiervan af komt staat bekent om zijn krachtige genezende werking.

Dit poeder kan je vrijwel in iedere supermarkt krijgen. Ondanks dat de smaak nogal pittig en een aardachtig is, kan dit kruid gebruikt worden in talloze verschillende gerechten, maar ook in een handjevol gezonde smoothies.

Een simpel recept dat wonderen kan betekenen voor je lichaam. Zoveel beter dan een pijnstiller!

  • Meng een eetlepel kurkuma poeder, een kopje honing en het sap van een uitgeknepen citroen in een glas
  • Roer het mengsel met een houten lepel
  • Voeg een theelepel van dit mengsel aan een kopje warm water of thee
  • Geniet van deze pijnstillende cocktail gedurende drie keer per dag. Resultaat gegarandeerd!