Hij Pakt Zwerfhonden Een Voor Een Op, En Wat Hij Ermee Doet Zal Je Hart Laten Smelten.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Volgens de Soi Dog Foundation (“soi” is Thais voor “zijstraat” of “steegje”) liepen er in 2012 meer dan 300,000 zwerfhonden rond in Bangkok, Thailand. Hoewel dat getal tragisch hoog is, zijn er toch mensen die iets aan het probleem willen doen. Dit is het korte verhaal van Sorasart Wisetsin en zijn simpele maar opmerkelijke daad: hij gaat op zoek naar zwerfhonden op straat en geeft ze vervolgens een bad. In eerste instantie lijkt het een gemakkelijke opgave en hij laat graag zien hoe hij dat doet. Zijn verleden met honden is een emotionele en zal je niet onberoerd laten.

hond

Mr. Wisetsin zat op school toen hij een speciale band begon te krijgen met een zwerfhond. Elke avond ging hij even naar haar toe om haar te voeren. Daarna keerde hij weer terug naar de chaotische steegjes van Thanya Buri, Thailand, waar hij massacommunicatie studeerde. De universiteit waar hij op zat verbood hem om de zwerfhond mee naar binnen te nemen. Op dat moment werd hij officieel Gluta’s baasje (Gluta was de naam die zijn vriendin had gekozen). Vanaf die dag hoefde Gluta niet meer te leven als zwerfhond, maar maakte zij onderdeel uit van de familie.

Deze video laat zien dat hij zijn liefde voor zwerfhonden niet is kwijtgeraakt. Hij laat hiermee een krachtige boodschap zien. Ja, het duurt misschien een hele middag om een paar zwerfhonden te wassen, maar iets simpels als dat geeft de zwerfhond weer moed en kracht omdat hij weer helemaal schoon is. Hij verlost de hondjes van vlooien, ziekte, geur en vuiligheid.

Ik probeer me voor te stellen hoe het zou voelen als niemand voor mij zorgde en er plotseling iemand naar mij toekwam en vroeg, “Hey, je kent me niet, maar ik wil je gewoon een beetje helpen.” Hij is natuurlijk niet in staat om alle zwerfhonden in Thailand te wassen, maar zijn boodschap kan een grotere impact hebben als het zich verspreidt. Bekijk hieronder hoe Sorasart de honden een wasbeurt geeft. Wat een held!