Deze Moeder Had Een Geweldig Idee. €5 En 15 Minuten Later? Elk Kind Wil Er Ook Een Hebben!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Een tijdje geleden schreven we over een zelfgemaakte water blob voor in de zomer. Inmiddels hebben we veel positieve reacties ontvangen van mensen die van plan zijn om er zelf een te maken, maar voor sommigen was zo’n grote waterzak nét iets teveel van het goede. Speciaal voor deze mensen hebben wij nu de handleiding gevonden voor een mini waterzak. Het enige wat je nodig hebt is een plastic zeil (4mm dik), meetlint, duct tape en een strijkijzer/strijkplank. Voor een leuk effect kun je eventueel blauwe voedingskleurstof en plastic visjes toevoegen.

hoe-maak-je-eigen-waterzak

1. Vouw het zeil dubbel en bepaal een afmeting voor het waterkussen. Tip: gebruik de lengte van het kind + wat extra centimeters voor het perfecte resultaat. Knip het zeil op het juiste formaat af en leg het dubbelgevouwen zeil op de strijkplank. Leg het bakpapier bovenop het zeil en strijk met de strijkbouw langs alle randen. Let op: zorg dat de strijkbout alleen het bakpapier aanraakt, dus niet het plastic. Nu zullen alle randen aan elkaar vastgesmolten zitten. Laat een klein gat open voor de tuinslang.

waterkussen-maken

2. Steek vervolgens de tuinslang in de zak en laat deze vollopen met water. Doe de plastic visjes en een paar druppels blauwe kleurstof erbij (optioneel)

tuinslang

3. Dicht het gat met duct tape zodra de zak is volgelopen. Mocht de zak lekken dan kan je dit oplossen met duct tape.

waterkussen

Als het goed is heb je nu je eigen mini-waterzak gecreëerd en kunnen de kinderen er veel lol mee beleven!

plastic-visjes

Dit is ideaal voor in de zomer. Deze waterkussens werken heerlijk verkoelend. Veel plezier voor weinig geld!

waterkussen2

Bron: hellowonderful.co