Leg schijfjes citroen in je slaapkamer en verbeter je gezondheid en je humeur!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

We weten allemaal wel dat citroen een hele gezonde vrucht is. Ze zitten boordevol vitamine en gezonde antioxidanten. Maar citroenen hebben nog veel meer eigenschappen die onze gezondheid ten goede komen.

De geur van een citroen wordt door de meeste mensen omschreven als fris en schoon. Er is een reden waarom we deze associatie maken en het is niet omdat veel schoonmaak producten naar citroen ruiken! Citroen is een natuurlijk ontsmettingsmiddel en heeft desinfecterende eigenschappen. Hierdoor is het een heel krachtig schoonmaakmiddel. De geur van citroen is ook goed voor je humeur en wordt vaak gebruikt in het behandelen van depressies en angstaanvallen! De geur van citroen zorgt dus voor een positieve sfeer in je huis.

citroen

Omdat de citroengeur ook chemicaliën absorbeert is het een goede luchtverfrisser. Een paar schijfjes citroen zijn daarnaast een veel gezondere oplossing dan de chemische luchtverfrissers. Niemand wil die chemicaliën inademen toch?

Het inademen van de geur van citroen zorgt ervoor dat je ademhaling beter wordt. Slijm in de luchtwegen lost namelijk ook en de desinfecterende werking rekent af met bacteriën in je luchtwegen.

Wanneer je de schijfjes citroen in je slaapkamer legt zorgt dit dus voor schone lucht, een goed humeur, schone longen en een betere nachtrust! Vergeet deze verrassende tips niet te delen met je vrienden op Facebook!