Man met het langste haar ter wereld laat zien wat er onder zijn sjaal zit!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Tran Van Hay was 73 jaar oud toen deze beelden van hem in Vietnam werden geschoten. Door de beelden was hij binnen de kortste keren wereldberoemd.

De reden dat Hay door deze beelden wereldberoemd werd? Zijn extreem lange haar! Hay was 25 toen hij zijn haar voor het laatst knipte. Dat is inmiddels alweer meer dan 50 jaar geleden. Na de knip beurt werd Hay ernstig ziek en besloot hij nooit meer zijn haar te knippen. Meer dan 50 jaar later heeft zijn haar de 7 meter bereikt en weegt inmiddels al meer dan 10kg!

haar

Hoewel zijn haar nooit officieel door het Guinness Book of Records is gemeten staat Hay bekend als de man met het langste haar ter wereld. Zijn vrouw Nguyen verteld dat de transformatie die haar man heeft doorgemaakt met de lengte van zijn haar ook terug te zien is in zijn persoonlijkheid. Hoe langer zijn haar groeide hoe meer hij geïnspireerd raakte door de boeddhistische geloofsovertuiging. Hij besloot zijn leven te wijden aan het helpen van mensen met zijn talent als kruidenkenner uit liefdadigheid.

Normaal houdt Hay zijn lange lokken verborgen onder een hoofdsjaal maar voor deze video laat hij samen met zijn vrouw zien hoe zijn haar eruit ziet. Het haar zit helemaal opgerold op zijn hoofd dus het is nog even een uitvouw werkje om de hele lengte te kunnen zien. De keukentafel van het gezin ligt aan het einde van de video vol met het haar van Hay.

Bekijk hieronder de video!