Ze Legt Een Hele Bol Wol In Een Bak Met Lijm. Het Eindresultaat? Verbazingwekkend!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Veel mensen denken dat je wol alleen kunt gebruiken voor het breien, maar wist je ook dat je er veel meer mee kan doen?

Een tijdje geleden kocht ik wat naald en draad om het breien weer onder de knie te krijgen, maar het is er eigenlijk nooit van gekomen. Daarom liggen er nu allemaal bollen wol in mijn huis die niet gebruikt worden. Zonde!

Ik was van plan ze te doneren tot ik langs dit geweldige DIY project kwam. Het eindresultaat is werkelijk schitterend! Zo’n decoratieve lampenkap is makkelijk te maken en helemaal niet zo duur. Maar hoe maak je dat dan zelf?

lamp lantaarn lijm wol garen

ZIE OOK: 25 verrassende manieren om een sjaal te dragen in minder dan 5 minuten.

Eerst heb je natuurlijk wol of draad van katoen nodig, wat lijm en een grote bal die te koop is in de meeste hobby- en speelgoedzaken. Eerst teken je met stift een rondje bovenop de bal. Vervolgens pak je een plastic bak die groot genoeg is voor de bal en vul je hem voor de helft met lijm. De andere helft van het bakje vul je met water. Daarna meng je het goed door elkaar. Als je dat gedaan hebt wordt het tijd om het bolletje wol door het mengsel te rollen. Heb je dat gedaan, laat de bol wol dan even in het mengsel liggen.

wol

ZIE OOK: Deze sjaal is binnen 30 minuten af, zonder breinaald. Kijk hoe makkelijk dit gaat!

Nu pak je de draad van de bol en begin je deze om de bal heen te wikkelen. Ga niet over het rondje heen dat je in het begin met stift hebt getekend en zorg dat je onderaan de bol ook wat ruimte overlaat. Dit is erg belangrijk om een goed eindresultaat te krijgen. Als de bol bijna helemaal bedekt is met wol, giet je er het laatste restje lijm overheen en laat je het 48 uur drogen. Na 48 uur zal de bol droog zijn en kun je de binnenkant eruit halen door de bal voorzichtig lek te prikken. Nu kun je er een decoratieve lamp van maken! Hoe je dat precies doet kun je in de onderstaande video zien.

Volg ons op Facebook: