Hij Kwam Een Verwaarloosde Hond Tegen Tijdens Zijn Reis In De Bergen. Drie Maanden Later, Is Hij Onherkenbaar!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Toen de fotograaf en dierenrechtenactivist Tim Gorski in september in Bhutan op reis was, kwam hij tijdens pelgrimstocht in de bergen ten oosten van de Himalaya een lokale inwoner tegen.

Het was een grote, maar sterk vermagerde hond. Daarnaast had hij last van schurft. Er zaten grote kale plekken op zijn vacht en zijn conditie was erg slecht. Tim wist dat hij de hond niet aan zijn lot over kon laten, dus nam hij contact op met vrienden in de buurt. Zij konden hem helpen om de hond in veiligheid te brengen.

Gorski fotografeerde de hond en noemde hem Tim. Vervolgens plaatste Stichting Maya, een opvanghuis in Paro, Bhutan, een berichtje op Facebook met de tekst: “Net zoals veel mensen die deze heilige pelgrimstocht maken om te bidden en offers te brengen, heeft Tim dezelfde route genomen, wetende dat hij hier verlossing zou vinden – wat een wijze hond.”

labrador hond

De hond werd meegenomen naar Stichting Maya, waar hij direct een medische behandeling kreeg en natuurlijk de liefdevolle verzorging die hij zo hard nodig had.

labrador voer

Na een verblijf van twee maanden in het opvangcentrum, plaatste Tims redder Tim Gorski een bericht op Facebook. Hij schrijft over de opmerkelijke verbetering van Tim’s conditie en hij bedankt de mensen die aan de redding hebben bijgedragen. Hij schrijft: “Zo verbeter je de wereld, vrienden – met onbaatzuchtige acties van liefde en vriendelijkheid, in plaats van met afzondering en verontwaardiging. Ik roep iedereen op om niet alleen weg te kijken als een dier lijdt. Haast u niet. Zoek hulp bij anderen. Maar doe iets.”

labrador pup

zwarte labrador pup

Deze foto’s van Tim spreken boekdelen – hij is een compleet andere hond geworden, in positieve zin. We zijn blij dat hij goed terecht is gekomen, en we hebben veel respect voor mensen zoals Tim. Ben jij ook onder de indruk van deze redding, vergeet dit artikel dan niet te delen met je vrienden op Facebook!

Vond je dit leuk? Like ons en mis niks!