Deze Hond Wil Nog Één Ding Zeggen Voordat Ze Sterft. Haar Laatste Wens Zal Tranen In Je Ogen Brengen.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Volgens velen zijn honden een geschenk van God aan de mens. Ze zijn een soort engelen op aarde om ons te laten zien dat er ondanks alle ellende nog goede dingen zijn in de wereld.

Een hond veroordeelt je niet om hoe veel geld je hebt, wat voor auto je rijdt of welke kleding je draagt; een hond houdt onvoorwaardelijk van je. Maar als onze honden naar de hemel gaan, is het verdriet van het baasje groot. Hoewel honden slechts een klein deel van ons leven bij ons zijn, zijn ze onze grootste vrienden.

Om het verlies een plek te geven schreef auteur Beth Norman Harris een gedicht genaamd “A Dog’s Prayer”. Ze besloot dit gedicht te schrijven nadat haar hond overleed, als eerbetoon aan het leven dat ze samen hadden. Neem even de tijd om dit gedicht helemaal te lezen. Als je het droog houdt dan ben je een sterker persoon dan ik…

labrador

“Behandel me vriendelijk, mijn lieve baasje, want niemand in deze wereld is dankbaarder voor wat vriendelijkheid dan ik. Uw geduld en begrip leert mij dingen sneller op te nemen en u te gehoorzamen.”

puppy

“Praat vaak met me, want uw stem is mij lief, zoals u zich kunt voorstellen, mijn staart kwispelt als het geluid van je voetstappen mijn oren bereikt als ik sta te wachten.”

golden retriever

“Als het koud en nat is, laat mij binnen in huis. Ik ben een huisdier, niet meer gewend aan slecht weer. Ik lig graag bij uw voeten naast de haard. Zelfs als u geen huis had gehad, zou ik u liever volgen door het ijs en de sneeuw dan uit te rusten op de zachtste kussen in het warmste huis. U bent als mijn God … en ik ben uw toegewijde bewonderaar.”

hond uitlaten

“Houd mijn waterbak gevuld met vers water, want hoewel ik het u niet kwalijk nemen als het uitdroogt, kan ik het niet vertellen wanneer ik dorst heb. Geef me goed voedsel, dan heb ik meer energie om te ravotten,te spelen en om te doen wat u vraagt, aan uw zijde te lopen en klaar te staan, bereid om u te beschermen met mijn leven, als uw leven in gevaar zou zijn.”

apporteren

“En als mijn gezondheid minder wordt en mijn tijd is gekomen, duw me dan niet weg. Houd me zachtjes in uw armen, geef mij uw zegen van de eeuwige rust en ik zal mijn lot veilig in uw handen leggen.”

knuffelen met hond

–Beth Norman Harris

Vergeet dit prachtige gedicht niet te delen met iedereen die door een moeilijke periode gaat vanwege het verliezen van een huisdier…

Vond je dit mooi? Like ons en mis niks!