Ze Liep Het Podium Op En Blies IEDEREEN Omver. Ik Had Dit Nooit Verwacht, Verbazingwekkend!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Heb jij wel eens van zand animatie gehoord? Ik nog niet, totdat iemand me wees op een filmpje waarin deze vorm van kunst op indrukwekkende wijze wordt weergegeven. Het betreft hier een uitzending van Ukraine’s Got Talent. Normaal zie je zangers, dansers en andere artiesten bij dit soort talentenjachten voorbij komen, maar bij de Oekraïense versie van het programma verschijnt zandkunstenaar Kseniya Simonova op auditiedag 1. Kseniya’s man Igor spoorde haar aan om mee te doen aan de wedstrijd, waar de prijs een miljoen Hryvna was (= €100,000). Ze verbaasde iedereen met zandfiguren die via een lichtbak op een projectiescherm werden geprojecteerd.

zandkunst zand kunst

Het zand verhaal van Kseniya werd live gepresenteerd op televisie, een acht minuten durend verhaal over een jong stel dat door de Tweede Wereldoorlog van elkaar gescheiden wordt. Op de achtergrond klinkt Oost-Europese muziek waardoor ze met het optreden een geheel eigen sfeer neer weet te zetten. Dit moet je gewoon even zien. Het publiek was na het optreden in tranen, het applaus barstte los en Kseniya kreeg een staande ovatie.

Uiteindelijk heeft Kseniya Simonova hiermee ook de finale van Ukraine’s Got Talent gewonnen. Geweldig toch? Bekijk haar zand animatie hieronder en let er hierbij even op hoe snel en hoe schijnbaar eenvoudig Kseniya met de simpelste vingerbewegingen een gezicht met emotie weet te creëren. Vond je dit knap en ben je net als wij ontroerd door deze kunstvorm, vergeet deze video dan niet te DELEN met je vrienden op Facebook.