Het Lijkt Op Een Typische Sculptuur. Maar Zodra Het Begint Te Draaien? Ik Ben Compleet Betoverd!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Kunstenaar John Edmark is een leraar design aan de Stanford University in Silicon Valley. Hij is een veelbesproken kunstenaar vanwege zijn op de Rij van Fibonacci gebaseerde kunstwerkjes. Door ze op een draaischijf te plaatsen en vervolgens op een bepaalde wijze te belichten met een stroboscoop ontstaat een moderne variant van een zoötroop (De zoötroop is een animatie apparaat waarmee bewegende beelden kunnen worden bekeken.) Door de reeks van Fibonacci toe te passen in zijn kunstwerken wil hij laten zien dat niet alles is wat het lijkt.

kunst 3d printer animatie

Doordat hij zijn kunstwerken op een zorgvuldige manier plaatst, lijken de kunstwerken te leven als je ze onder een heel snel knipperlicht houdt! Door gebruik te maken van de Rij van Fibonacci, die bijvoorbeeld gebruikt wordt bij het de groei van het aantal bladeren aan een tak of bij de vermeerdering van het aantal bijen in een bijennest, weet hij dit betoverende meesterwerk te creëren.

Mocht je niet zo in wiskunde thuis zijn; de Rij van Fibonacci bestaat uit steeds een nieuw getal wat voortkomt uit het optellen van de twee voorgaande getallen en ziet er dus als volgt uit: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, enz. Onder een stroboscoop maakte hij deze video met behulp van een camera met een extreem korte sluitertijd.

Edmark vertelt over zijn project: “De sculpturen zitten op dezelfde manier in elkaar en maakt gebruik van dezelfde hoek en plaatsing van dennenappels en zonnebloemen in de natuur.” Bekijk het eindresultaat hieronder. Prachtige kunst die je betoverd zal achterlaten!