Dit Is Het Slimme Geheim Waarom De Kopjes Van IKEA Er Gebroken Uitzien.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

De IKEA, we zijn er allemaal wel eens geweest. Het Zweedse warenhuis heeft voor elk wat wils, of het nou voor de slaapkamer, keuken of woonkamer is. Maar was het je al opgevallen dat deze meubelmakers ook oog hebben voor detail? Neem het onderstaande koffiekopje maar als voorbeeld. Het lijkt niks speciaals, behalve dan dat hij omgedraaid is. Maar aan de onderkant van het kopje zit een interessant detail; het lijkt net of er een stukje mist. Als je zelf zo’n koffiekopje thuis hebt staan, dan is de kans groot dat je het zelf ook wel eens gezien hebt. Nu is de vraag waar het precies voor dient, maar eindelijk hebben we het verlossende antwoord gevonden…

koffiekop kop kopje mok koffie

We hebben het over dit ‘kuiltje’. Waarom is het op deze manier ontworpen?

koffiemok koffie mok

Deze foto was op Imgur gezet en er werd gelijk gespeculeerd over waar dit kuiltje goed voor zou zijn. Iemand suggereerde dat het bedoeld was om vacuüm te vermijden, terwijl anderen zeiden dat het een sigarettenhouder is.

Iemand anders dacht er eerder aan dat het kuiltje in de onderkant van IKEA’s klassieke koffiekop model Trofé was ontworpen om warmte weg te leiden, maar volgens Ohgizmo is de onderkant van het kopje op deze manier ontworpen om ervoor te zorgen dat het water niet op de onderkant van het kopje blijft liggen als je het in de vaatwasser doet. Daarmee voorkom je dat je een enorme bende achterlaat.

Wat een praktische oplossing! Bij IKEA denken ze ook overal aan. Weten jouw vrienden hier al vanaf?