Ze bindt een t-shirt over haar haren — toen ze liet zien waarom? Ik ga dit gelijk proberen!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Iedereen met krullend haar weet dat het hebben van krullen zowel een zegen als een vloek kan zijn. Op sommige dagen ziet je haar er perfect uit, terwijl het op andere dagen lijkt op een complete verschrikking.

Maar als er één techniek die vrouwen met krullend haar móeten kennen, dan is het wel de ‘hair plopping’ techniek. Het is een simpele en onwijs handige methode om je krullen na het wassen te hydrateren, definiëren en pluisvrij te maken. In de onderstaande video legt YouTuber Donata White uit hoe je deze techniek toepast (perfect voor mensen die voor het slapen nog even douchen!) Deze methode werkt voor mensen met steil haar ook goed. Allereerst pak je een (oud) katoenen t-shirt. Na het wassen van je haar zorg je ervoor dat je je haar ontdoet van klitten.

haarproduct

Terwijl je haar nog vochtig is, bind je het t-shirt om je hoofd op de manier zoals Donata het in de onderstaande video uitlegt. Vervolgens kun je heerlijk gaan slapen en voilà: de volgende dag heb je prachtige krullen! De reden waarom we hier een t-shirt gebruiken en geen handdoek, is omdat een handdoek eigenlijk veel te grof is voor krullend haar.

Het kan je haar alleen maar beschadigen en pluizig maken en dat is wel het laatste wat je wilt. T-shirts (of eventueel curl towels) zijn zachter en gewoon van katoen. Bekijk hieronder hoe ze dit precies doet. Ben jij van plan de hair plopping techniek uit te proberen? Laat het weten en vergeet dit artikel niet te DELEN op Facebook als je het nuttig vond er wat aan hebt gehad!