Op deze manier heb je NOOIT meer last van pijnlijke nachtelijke krampen. Kan niet wachten om dit uit te proberen!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Heb jij ook wel eens last gehad van een pijnlijke beenkramp?

Zo’n kramp die ervoor zorgt dat je uit bed moet stappen omdat de pijn anders ondragelijk is. Niet alleen is deze blessure behoorlijk oncomfortabel, ze kunnen ook nog eens uren achter elkaar doorgaan en je slaappatroon beïnvloeden. Toch zijn er behoorlijk wat oplossingen voor te vinden. Maar voordat ik deze vertel is het belangrijk om te weten wat deze krampen precies zijn en waar ze vandaan komen.

kramp

Wat is nachtelijke beenkramp?

Zoals de naam al verklapt, zijn nachtelijke beenkrampen spiersamentrekkingen die vaak in de nacht voorkomen. Normaal gesproken is het de kuitspier die samentrekt, maar kan soms ook voorkomen in combinatie gaan met het been en het dijbeen.

Beenkrampen worden veroorzaakt door een onvrijwillige spiersamentrekking of spasmen. Het veroorzaakt pijn in de omgeving en beperkt het gebruik van de spieren gedurende de tijdsperiode van de kramp.
Nachtelijke krampen komen ongeveer evenveel bij mannen voor dan bij vrouwen. Het treedt vaak op bij mensen rond de leeftijd van 50 jaar.

Waarom gebeurt het?

Sommige beenkrampen gebeuren zonder een bepaalde oorzaak, maar veel soorten worden veroorzaakt door het werken op een betonnen ondergrond, het teveel gebruiken van spieren over een bepaalde periode, of het zitten in een verkeerde positie. Maar dat is niet alles. Beenkrampen komen ook vaak voor bij: Uitdroging , zwangerschap , alcoholisme , ziekte van Parkinson en diabetes. Deze aandoeningen gaan in veel gevallen gepaard met krampen.

Weet wat je moet doen

Mocht er een kramp opkomen, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Er zijn namelijk wel manieren om de pijn te kunnen verlichten, of om de pijn volledig te laten verdwijnen. Een goede manier hiervoor is om de tenen zoveel mogelijk richting je knieeen te strekken. Je kan hiervoor ook zelf de tenen maar achter rekken. Als je kan opstaan, is het handig om gewoon een stukje te gaan lopen om het bloed goed te kunnen laten stromen. Het nemen van één eetlepel mosterd kan ook bijdragen bij het voorkomen van kramp. Het lichaam maakt hierdoor meer acetylcholine aan, waardoor de kramp zal verlichten.

In de onderstaande video wordt er uitgelegd welke alledaagse huishoudelijke middelen er gebruikt kunnen worden om krampen te voorkomen.

LET OP: bij langdurige pijn adviseren wij ten alle tijden een arts te raadplegen.