Hij Smeert Tandpasta Op Zijn Koplamp. De Reden Waarom? Ik Ga Dit Zo Snel Mogelijk Uitproberen!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Waarschijnlijk heb je nog nooit van dit trucje gehoord, maar het is echt iets wat je absoluut zou moeten weten. Het is niet alleen handig, maar bespaart ook nog eens flink wat geld!

Een belangrijk onderdeel van je auto dat vaak vergeten wordt zijn de koplampen. Je wilt natuurlijk dat ze goed zichtbaar blijven als je ’s avonds gaat rijden. Als je merkt dat de verlichting minder wordt, denk je al snel dat er een probleem is met de koplampen. Je zou denken dat je ze simpelweg moet vervangen, maar in de meeste gevallen ligt het niet aan de koplampen zelf, maar aan het vuil dat óp de koplampen zit. Omdat er veel vuil in de lucht zit, kan het zijn dat ze snel vies worden.

koplamp auto tandpasta schoonmaakmiddel schoonmaak polijsten

ZIE OOK: Deuken uit je auto verwijderen met luchtspray en een föhn.

Om ze weer schoon te krijgen zijn er verschillende dure middeltjes op de markt, maar voordat je die gaat proberen is het verstandig om eerst even het volgende trucje toe te passen. Als de buitenkant van de verlichting grof aanvoelt, dan kan tandpasta werken. Vul een emmer met warm water en voeg er een beetje tandpasta aan toe. Gebruik vervolgens een oude tandenborstel (zoals in het onderstaande filmpje te zien is) om de buitenkant van je koplampen volledig te ‘poetsen’.

Ten slotte kun je het tandpasta eraf wassen met een spons. Bekijk in de onderstaande video hoe het er na afloop uitziet. YouTuber ChrisFix gebruikt Colgate, maar natuurlijk werkt het met vrijwel elk merk ‘witte’ tandpasta, zolang het geen gel is. Vergeet deze handige tandpasta tip niet te DELEN met vrienden en familie op Facebook en laat ons even weten hoe het eindresultaat is geworden!