Kom jij ook niet van de geur af in je plastic bakjes? gebruik dan DIT

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Je kent het wel, je hebt in de ochtend een heerlijke lunch voor jezelf gemaakt en neemt deze mee in een plastic bakje om vervolgens mee te nemen naar je werk.

Nadat je je lunch hebt geconsumeerd doe je het bakje terug in je tas en neemt deze weer terug mee naar huis. Je wast je bakje af om deze de dag erna te kunnen gebruiken maar zelfs na je grondige poets beurt stinkt je bakje nog naar de lunch van gister! Maar ik heb het toch afgewassen? – denk je bij jezelf, maar blijkbaar toch niet goed genoeg.

Schermafbeelding 2016-08-30 om 10.23.21

Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor de broodtrommel van je kind. Ben je ten einde raad als het gaat om het goed schoon krijgen van het bakje en blijven de vieze geurtjes altijd in de trommel zitten? Blijf dan vooral doorlezen want wij hebben hier de perfecte oplossing voor je!

In de avond nadat je je plastic bakje hebt afgewassen, vul het met een klein laagje water. Voeg dan een beetje zuiveringszout (baking soda) toe en laat deze dan de hele nacht staan. In de ochtend was je deze weer af en de geur is helemaal verdwenen!

Een ander trucje dat je goed kan gebruiken om de geur uit je plastic bakjes te halen of zelfs uit je houten snijplank en pollepels is het gebruiken van de warmte van de zon. Zet de spullen die je geurloos wil maken voor een paar uurtjes buiten in de zon en ze zullen zo goed als nieuw zijn!

Andere dingetjes die ook dezelfde resultaten zullen behalen zijn: citroenen, azijn en bleek! Zolang je ze natuurlijk niet allemaal tegelijk gebruikt.

Vind jij deze tips ook zo handig als wij?
Deel dan dit artikel met je vrienden op Facebook zodat zij ook straks dit veel voorkomende probleem aan kunnen pakken!