12-jarig meisje trouwt met een 65-jarige man. Maar dan grijpt een vrouw in en doet DIT!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

De volgende video speelt zich af in New York City. Een 65-jarige man staat op het punt om een 12-jarig meisje te trouwen.

Voordat je de video bekijkt, vraag je jezelf vast en zeker af: Wat zou ik gedaan hebben in zo’n situatie? Gelukkig is het een sociaal experiment dat wordt uitgevoerd om te onderzoeken hoe mensen reageren als ze zien wat er met zo’n meisje gebeurt. Maar de verschrikkelijke waarheid is dat het kindhuwelijk nog steeds legaal is in 91 landen wereldwijd. Dit betekent dat kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen worden uitgehuwelijkt aan oudere mannen, zoals de 65-jarige uit de volgende video. De meisjes worden beroofd van hun jeugd en krijgen niet de kans om kind te zijn.

trouwen

Op dit moment zijn er meer dan 700 miljoen vrouwen die als kind in het huwelijksbootje stappen. Vaak gebeurt dit onder drang van de familie. De meisjes hebben in 9/10 gevallen geen keuze of ze het willen of niet. Dit resulteert ook in veel gevallen tot vroegtijdige zwangerschappen, als de kinderen nog maar net de pubertijd bereikt hebben. Zonder scholing ziet de toekomst er vaak somber uit voor de kinderen die hierdoor getroffen worden.

Hoe zou jij hebben gereageerd in een desbetreffende situatie? Deel je gedachten op Facebook en met je vrienden, en laat het ons weten in de reacties. Samen stoppen we het kindhuwelijk!