Hij Heeft 18 Maanden Aan De Slaapkamer Van Zijn Dochter Gewerkt. Het Eindresultaat Is Totaal Overdonderend!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Wat als je dochter van zes droomt van een echte feeënboom waar ze boekjes in kan lezen? Dan maak je toch gewoon eentje?

Een vader in Amerika liet de droom van zijn dochter uitkomen door een echte sprookjeskamer te creëren. Als inspiratie gebruikte hij de set van een Disney-film. Volgens de website Reddit, heeft hij in een periode van 18 maanden meer dan 350 uur besteed aan de renovatie van de slaapkamer van zijn dochter. En 4.000 euro later was hij klaar, en het eindresultaat is ongelooflijk sprookjesachtig. Bekijk hieronder hoe hij te werk ging en wat het eindresultaat was.

“Mijn dochter wilde een sprookjesboom in haar kamer waar ze lekker tegenaan kon zitten en boeken lezen, met takken waar ze in kon klimmen, en op kon zitten,” schreef de vader op Reddit.

kinderkamer

Hij begon met het maken van een schets en een schaalmodel van de sprookjesboom.

muurstickers kinderkamer

Hij nam een cursus lassen zodat hij een stabiel skelet uit metaal kon maken. Na ongeveer 120 uur was de ijzeren constructie klaar.

slaapkamermuurstickers

Het duurde nog eens 50 uur om een raster van metaal over het frame te spannen. Daarna gebruikte hij een speciaal mengsel voor de huid van de realistische stam, en papier-maché voor de takken. Toen dit klaar was, had hij inmiddels 225 uur in het project gestopt.

decoratie kinderkamer kinderkamer decoratie

Draden met lichtjes die langs de takken zijn geleid lijken op sterren. De lichtjes kunnen ook worden gedimd zodat er een gezellige en magische sfeer wordt opgeroepen.

lamp kinderkamer

“Vroeger vormden de ontwerpen van Disney mijn inspiratie. En hoewel dit een moeilijk project was, heb ik gaandeweg veel geleerd,” zegt hij.

kinderbed

De details van de boom zijn minstens zo indrukwekkend als de stam, en zij geven een extra dimensie aan de sfeer.

kinderslaapkamers

De boom heeft een kleine leeshoek en een stoeltje bovenin, zoals gepland.

tienerkamer

De vader werkt als ”kunstenaar in de computergame-industrie” en schrijft dat zijn grootste angst is ”dat als ze 13 jaar oud wordt, dat ze de boom uit haar kamer wil hebben.”

kindermeubels

Ben je nou geïnspireerd door dit verhaal? Vergeet het dan niet te delen met je vrienden op Facebook!