Hij stopt een keukenrol in een bakje. De reden waarom? Verbazingwekkend!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Ik gebruik ze voor alles. Het aanrecht, de tafel, de badkamer en ga zo maar door. Vochtige doekjes zijn voor zoveel dingen goed in het huishouden.

Het is snel, makkelijk en maakt alles goed schoon. Het nadeel is echter dat de doekjes uit de winkel vaak allerlei schadelijke chemicaliën en synthetische parfum bevatten. Dit kan schadelijk zijn voor je eigen gezondheid en die van de mensen om je heen, om nog maar niet te beginnen over de huisdieren. Dit wil je natuurlijk niet. Een ander groot nadeel is dat deze doekjes vaak behoorlijk prijzig zijn. En we zouden natuurlijk geen Nederlanders zijn als we niet opzoek waren gegaan naar de goedkoopste oplossing!

toiletpapier

Maar wist je dat het maken van huishoudelijke schoonmaak doekjes makkelijker is dan het lijkt? Dit heb je nodig:

-Plastic doosje of glazen pot
-Keukenrol
-250 ml water
-4 druppels afwasmiddel
-Scheut schoonmaak alcohol

Snij de keukenrol door met een scherp mes. Houdt hierbij rekening met de afmetingen waarop je de keukenrol doorsnijdt. Zorg dat de rol precies past. Gebruik altijd een goede kwaliteit keukenrol omdat dun papier sneller oplost. Doe de rol in het bakje en giet het water, alcohol en afwasmiddel in het bakje. Even laten staan en haal de karntonnen binnenrol eruit. Als het goed is trek je het binnenste vel papier mee en ontstaat er een handig eerste doekje.

Kijk in de video stap voor stap hoe je zelf deze schoonmaak doekjes maakt!