Hij plaatst een kers op een fles. Wat hij vervolgens doet? Briljant!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Het is zomer en dat betekent dat kersen overal weer volop verkrijgbaar zijn. Kersen zijn al lekker om zo op te eten, maar daarnaast zijn ze uitermate geschikt voor op ijs, taart, dessert, fruitsalade of een ander recept.

Natuurlijk wil je de kersen dan zo snel mogelijk ontpit hebben, maar hoe kun je een kersenpit makkelijk en snel uit de kers (ook wel kriek genoemd) verwijderen? Dit kun je doen door middel van een kersenontpitter, maar wij hebben een makkelijke manier gevonden om het gratis te doen! Deze video laat je een eenvoudige truc zien om kersen te ontpitten zonder een mes en zonder te knoeien. Ik kan je vertellen: het werkt als een tierelier. Je hebt nodig: een flesje met een opening waar de kers niet door heen kan, maar de pit wel, en een eetstokje of rietje.

kersenontpitter

Je legt de kers op de opening van de fles en duwt vervolgens met het eetstokje de pit eruit. Het gaat heel makkelijk en minstens net zo snel als met een kersenontpitter. Bovendien vang je het meeste kersensap op in je flesje, dus het geeft ook niet zo’n rotzooi. Dus ben je van plan om ooit nog kersen te ontpitten zónder kersenontpitter, zoek dan niet verder want dit is dé methode! Zo heb je geen dure fruit snijmachine of messen meer nodig. In de onderstaande video kun je zien hoe dit in de praktijk werkt. Super handig, toch? Vond je deze tip ook zo nuttig, vergeet hem dan niet te delen met al je vrienden op Facebook!