Geredde Kangoeroe laat iedere dag haar dankbaarheid zien aan haar verzorgers. Hoe ze dit doet brengt een grote lach op mijn gezicht!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Kangoeroes (Macropodidae) zijn een familie van buideldieren die voorkomen in Australië en Nieuw-Guinea. Daarnaast zijn ze ingevoerd op Hawaï en in Engeland en Nieuw-Zeeland.

De naam Macropodidae betekent “grootpotigen”, wat verwijst naar hun enorme achterpoten. Deze achterpoten stellen de soorten in staat om grote sprongen te maken. Verder hebben de dieren een lange, gespierde staart. Het vrouwtje heeft een buidel, waarvan de bovenkant open is. Het zijn over het algemeen grazers.
Kangoeroes zijn de bekendste diersoort in Australië. Ze kunnen tot wel 9 meter per sprong afleggen en kunnen een topsnelheid halen tot wel 38km/u.

kangaroo1

Pasgeboren Kangoeroes worden door hun moeder rondgedragen in de buidelzak. Wanneer ze bedreigd worden staan deze dieren bekent doordat ze met hun voeten op de grond stampen en hun tegenstander bijten.

kangaroo2

Toch zijn lang niet alle kangoeroes agressief. Zoals één specifieke in het ‘Australia’s Kangaroo Sanctuary’, genaamd Abigail. Zij is zonder twijfel de meest vriendelijke Kangoeroe die haar verzorgers ooit hebben ontmoet.

kangaroo3

Abi is een 10-jarige vrouwelijk Kangoeroe die al in de opvang zit sinds ze een baby was. Ze was zo blij dat ze gered werd dat ze haar verzorgers iedere dag een dikke knuffel geeft.

kangaroo

Inmiddels staat ze al jaren achtereen bekent voor haar knuffels. Ze arriveerde in de opvang toen ze nog maar 5 maanden oud was, en is sindsdien uitgegroeid tot de ‘koningin van de opvang.’

DIT MOET JE ZIEN
Verminder rimpels door deze 11 voedingsmiddelen te eten Beter dan botox? Verwijder rimpels in 2 minuten door deze methodes te gebruiken!
11 tips om rusteloze benen te verhelpen Lees verder om erachter te komen wat de 11 tips zijn om jezelf te ontzien van deze afschuwelijke pijn.
14 meest kankerverwekkende voedingsmiddelen Nummer 9 eten we allemaal, elke dag...
9 trucjes om je tanden binnen 60 seconden witter te maken Tandartsen HATEN deze trucjes die je binnen enkele minuten wittere tanden geven!
Deze 11 planten verbeteren de slaap en zuiveren de lucht in je slaapkamer Met deze 11 planten in je slaapkamer slaap je binnen enkele minuten!
11 shockerende manieren waarop kokosolie je leven verandert Gezondheidsexperts zeggen dat kokosolie goed voor je is, maar DIT is wat ze je niet vertellen!