Hij Begint Een Paar Cirkels Te Tekenen Op Papier. Het Eindresultaat? Slechts 12 Mensen Op De Wereld Kunnen Dit!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

In een eeuw waarin alles snel en gedigitaliseerd is, raken veel kunstvormen in de vergetelheid. De kunst van kalligrafie kent bijvoorbeeld nog maar weinig meesters, aangezien de meeste zijn overleden en er maar heel weinig nieuwe leerlingen zijn.

Maar Jake Weidmann doet er alles aan om deze kunstvorm in leven te houden. Hij mag zich, samen met maar elf andere mensen op deze wereld, Master Penman noemen. Al sinds zijn eerste letters op papier stonden is hij geobsedeerd door typografie en kalligrafie. En dat alles met een klassieke vulpen. Hoewel dit misschien ‘saai’ of ‘stoffig’ overkomt, is hij alles behalve ouderwets. Op zijn website stelt hij naast zijn kalligrafische meester kunsten ook schilderijen, tekeningen en sculpturen tentoon, om ook online deze vorm van kunst in leven te houden.

kalligrafie, kalligraferen, tekenen, kunst, schrijven

ZIE OOK: Hij pakt 5 gekleurde stiften en begint te tekenen. Wat hij creëert liet me met open mond achter!

In de onderstaande video, die je absoluut niet mag missen, kun je Weidman aan het woord zien over zijn kalligrafie kunst en zijn leerproces. Deze kunstenaar verdient het om gezien te worden, vergeet deze video daarom niet te delen met je vrienden op Facebook!

Vond je dit leuk? Like ons en mis niks!