Deze beer verloor haar mooie vacht na jaren verwaarloosd te zijn..

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Veel mensen beleven veel plezier aan een bezoek aan het circus of de dierentuin. Wat niet iedereen zich realiseert is dat niet iedere organisatie zijn dieren even goed behandelt.

In Nederland zijn de meeste dieren in het circus inmiddels verboden en ook de dierentuinen hier doen er alles aan om hun bewoners zo goed mogelijk te verzorgen. Toch horen wilde dieren niet in een dierentuin of circus en ervaren deze dieren stress, eenzaamheid en verveling.

cholita-beer

Maar dieren in andere landen hebben het vaak nog veel zwaarder te verduren, want het komt nog vaak voor dat een organisatie zijn dieren in te kleine hokken opsluit of verwaarloosd. Deze dieren zijn de reden dat veel reddingsorganisaties zich met man en macht inzetten om deze dieren een beter leven te geven. Dieren die in hen hele leven niets anders dan mishandeling en verwaarlozing hebben gekend krijgen door deze organisaties een beter leven.

Animal Defenders International is zo’n organisatie. Zij zetten zich in om dieren die worden gebruikt in shows te redden. In 2015 red de ADI de beer Cholita. Zij leefde al 20 jaar in een kooi! Cholita was door haar eigenaars zo erg mishandeld dat ze al haar vacht was verloren. Ze zag er niet eens meer uit als een beer..

Het is verschrikkelijk wat sommige mensen een dier kunnen aandoen. Wanneer je dit op je geweten hebt dan heb je geen hart. Gelukkig gaat het nu stukken beter met Cholita. Ze leeft nu in de veilige omgeving van de ADI en kan zich eindelijk ontspannen. Ze heeft de ruimte om te spelen en mag alles eten wat ze maar wil. Helaas zal ze nooit meer terug kunnen in het wild omdat ze niet meer voor zichzelf kan zorgen. Wil je meer informatie over de ADI bezoek dan hun Facebook pagina.

Hieronder zie je de redding van Cholita door de ADI. Pas wel op, want het zijn ook beelden van het gevolg van haar mishandeling.

DIT MOET JE ZIEN
12 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren Bewaar deze voedingsmiddelen NOOIT in de koelkast, vooral nummer 7!
11 tips om rusteloze benen te verhelpen Lees verder om erachter te komen wat de 11 tips zijn om jezelf te ontzien van deze afschuwelijke pijn.
9 trucjes om je tanden binnen 60 seconden witter te maken Tandartsen HATEN deze trucjes die je binnen enkele minuten wittere tanden geven!
Deze 11 planten verbeteren de slaap en zuiveren de lucht in je slaapkamer Met deze 11 planten in je slaapkamer slaap je binnen enkele minuten!
Verminder rimpels door deze 11 voedingsmiddelen te eten Beter dan botox? Verwijder rimpels in 2 minuten door deze methodes te gebruiken!
11 shockerende manieren waarop kokosolie je leven verandert Gezondheidsexperts zeggen dat kokosolie goed voor je is, maar DIT is wat ze je niet vertellen!