Deze Man Redde Een Gewonde Pelikaan, Maar Wat Hij Daarna Besloot Te Doen? WAUW!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Toen een jonge pelikaan na een zware storm in Tanzania door zijn soortgenoten werd achtergelaten, leek het erop dat de vogel het niet lang meer zou overleven. Maar toen kwam er hulp uit onverwachte hoek…

Als manager van een safaripark komt Jeffrey Condon dagelijks in contact met veel verschillende wilde dieren. Denk hierbij aan zebra’s, gazellen, olifanten, nijlpaarden en gnoes. Dus toen Jeffrey een gewonde pelikaan tegenkwam, wist hij precies wat hij moest doen.

“Hij verkeerde in goede gezondheid en hij hunkerde naar onze liefde en affectie”, zegt Jeffrey Condon in The Daily Telegraph. “De pelikaan denkt immers dat wij zijn soortgenoten zijn.” Toen de grote vogel zich eenmaal op zijn gemak voelde, begon de training om hem te leren overleven in de Afrikaanse natuur.

kajakken safari Tanzania Afrika

ZIE OOK: Gorilla na 5 jaar opnieuw herenigd met redder in Afrika

Jeffrey leerde hem jagen en vliegen om zo op eigen kracht te kunnen overleven. In de onderstaande video krijgen we te zien hoe Jeffrey samen met de pelikaan gaat kajakken. Zo leert de pelikaan om zelfstandig op voedsel te jagen. De pelikaan maakte er geen probleem van dat hij een camera kreeg opgespeld om zijn vluchten te filmen. “Na tien minuten deed hij gewoon alsof er niets aan de hand was”, aldus Jeffrey. Wat een ongelooflijk bijzondere vriendschap!

Vond je dit leuk? Like ‘Gek op Dieren’ en mis niks!