Hij Werd Gepest Omdat Hij Lang Haar Had, Maar Dat Weerhield Hem Niet Van Zijn Inspirerende Daad.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Toen de 8-jarige Christian McPhilamy een tv-commercial zag die aandacht vroeg voor zieke kindjes, merkte hij op dat ze niet alleen ziek waren, maar ook geen haar meer hadden. Nadat zijn moeder hem uitlegde wat chemotherapie is en wat de effecten ervan zijn, wist Christian wat hij moest doen. Vanaf dat moment besloot hij zijn haar te laten groeien, net zolang totdat het lang genoeg was om gedoneerd te kunnen worden aan kinderen die het nodig hebben. Zijn ouders ondersteunden hem volledig en na twee jaar had zijn haar een lengte bereikt van 25 centimeter — perfect om een lach op de gezichten te brengen van kinderen die het zo hard nodig hebben.

Christian’s haar voordat het afgeknipt werd.

haar kapsel

kapsel jongen

Maar je weet wat ze zeggen: geen goede daad blijft onbestraft. Geschokt door alle kritiek die hij kreeg, zei Christian’s moeder Deeanna Thomas het volgende: “Hij heeft ontzettend veel kritiek doorstaan en is er zelfs mee gepest.”

Christian ervaarde meerdere pesterijen door andere kindjes (en zelfs ouders) die hem “een meisje” noemden. Ze boden hem geld aan om zijn lange haren af te laten knippen.

Je leest het goed: kinderen en ouders waren verbaasd over waarom hij dit deed, ook al was het voor een goed doel.

Dat weerhield Christian er echter niet van om door te gaan. Zijn haar werd uiteindelijk vastgebonden omdat het makkelijker was om het haar te verzamelen.

jongenskapsel jongen kapsel

Dit is Christian na de grote knipbeurt! Iedereen mag denken wat hij vindt, maar hij heeft wel het leven van iemand beter gemaakt.

kapsel voor jongen

Wij vinden zijn shirt ook erg cool.

Christian’s haar is klaar om gedoneerd te worden.

haarzakje

Ondanks de kritiek bleef Christian doorgaan en liet zijn haar twee jaar lang groeien voordat hij het liet afknippen. Hij nam zelfs de tijd om zijn missie aan mensen uit te leggen. “Hij bleef volhouden en heeft geen enkele keer gezegd dat hij van zijn haar afwilde,” vertelde zijn trotse moeder.

Christian heeft inmiddels een nieuw, fris kapsel gekregen voor de zomer.

kapper

Christian’s familie is trots op hem. Hij heeft niet alleen zijn doel bereikt en iemand geholpen, maar ook heeft hij nooit opgegeven ondanks dat mensen hem vertelden dat het niet goed was wat hij deed. Hij weet wel beter! Christine Wong, COO van Children With Hair Loss — de organisatie die Christian’s haar ontving — was ook onder de indruk. Slechts 1 op de 50 haardonaties komt van een jongen. Deel dit inspirerende verhaal met anderen om te laten zien dat het nooit een goed idee is om anderen zomaar te beoordelen.