Je kind zien stikken, is een nachtmerrie voor iedere ouder… Weet wat je moet doen wanneer je kindje stikt!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

St. John Ambulance is een organisatie die zich inzet om mensen EHBO technieken te leren en kennis te geven over hoe te handelen in noodsituaties.

Wanneer mensen weten wat ze moeten doen wanneer iemand medische hulp nodig heeft kunnen zij levens redden! De eerste minuten zijn vaak cruciaal en hulpdiensten zijn dan nog niet ter plaatsen. St. John Ambulance plaatst daarom instructie video’s op Youtube zodat iedereen kan leren hoe zij een ander kunnen helpen. De volgende video moet eigenlijk iedere ouder zien! Baby’s en peuters staan erom bekend de wereld met hun mond te ontdekken. Werkelijk alles wat ze maar te pakken kunnen krijgen stoppen ze in hun mond.

baby EHBO

Maar ook voedsel kan tot verstikking leiden. Vooral zachte en ronde vormen zijn gevaarlijk omdat ze de luchtpijp helemaal kunnen afsluiten. Snij daarom altijd fruit voor je kindje in kwarten en pas ook op met knakworstjes. Deze worstjes leiden het vaakst tot een dodelijke verstikking omdat ze precies de grootte van de luchtpijp hebben.. Snij deze dus altijd in de lengte door!

Verstikking is de belangrijkste doodsoorzaak bij peuters en baby’s in Nederland. Je kind zien stikken, is een nachtmerrie voor iedere ouder. Veel ouders hebben geen idee hoe ze in een dergelijke situatie het beste kunnen handelen. Wanneer je weet wat je moet doen kan je levens redden! Dit geldt natuurlijk ook voor mensen zonder kinderen. Je weet nooit wie wanneer je hulp nodig heeft!

In de video leggen 4 schattige figuurtjes uit hoe je een jong kind het beste kan helpen. Deel deze video met iedereen die je kent! Hoe meer mensen weten wat je moet doen wanneer een kindje stikt hoe meer kinderen er gered kunnen worden van een vreselijk ongeluk.

DIT MOET JE ZIEN
Deze 11 planten verbeteren de slaap en zuiveren de lucht in je slaapkamer Met deze 11 planten in je slaapkamer slaap je binnen enkele minuten!
9 natuurlijke voedingsmiddelen om haaruitval tegen te gaan Eet deze 9 voedingsmiddelen en je zult binnen enkele dagen geen last meer hebben van haaruitval!
14 meest kankerverwekkende voedingsmiddelen Nummer 9 eten we allemaal, elke dag...
11 tips om rusteloze benen te verhelpen Lees verder om erachter te komen wat de 11 tips zijn om jezelf te ontzien van deze afschuwelijke pijn.
11 shockerende manieren waarop kokosolie je leven verandert Gezondheidsexperts zeggen dat kokosolie goed voor je is, maar DIT is wat ze je niet vertellen!
12 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren Bewaar deze voedingsmiddelen NOOIT in de koelkast, vooral nummer 7!
9 trucjes om je tanden binnen enkele minuten witter te maken Tandartsen HATEN deze trucjes die je binnen enkele minuten wittere tanden geven!