Deze tekst over ADHD heeft duizenden mensen wereldwijd geïnspireerd. Dit moet IEDEREEN gelezen hebben!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Ik ben net zoals jij, maar toch iets anders.

Ik heb dezelfde gevoelens, ervaar dezelfde dingen, maar dan net een klein beetje heviger. Als ik gelukkig ben, ben ik dolgelukkig. Als ik boos ben, ben ik vuurrood. Als ik verdrietig ben, ben ik gebroken. Als iemand me pijn doet, voelt het alsof de wereld ten onder gaat. Soms vat ik alles persoonlijk op. Bij alles wat er gebeurt lijk ik betrokken. Dat komt omdat mijn hersenen iets anders werken dan bij de meeste mensen, moet alles er bij mij op een andere manier uitkomen, meestal via mijn te grote mond. Ik klink dan misschien boos. Je denkt misschien dat ik ontzettend overdrijf.

adhd

Maar omdat ik – bij wijze van spreken – geen uitlaatklep in mijn hersenen heb, zijn dingen die er met mij gebeuren meteen heel groot voor mij. Ik krijg geen kans om met mijn gedachten dingen te sorteren en de onzinnige gedachten eruit te filteren.

Ik ben geen slechte luisteraar, maar soms vind ik het moeilijk om mij te concentreren en te focussen. Een kraan die druppelt, een auto die voorbijrijdt; al deze kleine dingen kunnen me volledig afleiden. Ik zie je lippen bewegen, en soms, en dat spijt me, kan ik me niet concentreren op wat je zegt, ondanks dat ik het echt probeer.
Ik wil jou niet negeren, maar er zijn gewoon zoveel andere dingen om naar te luisteren. En als we in een volledig stille ruimte zijn, luister ik niet naar de stilte maar naar de gedachten in mijn hoofd. Want daar, daar is het nooit stil.

Soms word je moe van me omdat ik je iets heb gevraagd en vrijwel onmiddellijk daarna dezelfde vraag opnieuw stel.
Nee, ik ben niet dom of langzaam van begrip. Het antwoord dat je me gaf is gewoon verloren gegaan tussen al de andere gedachten in mijn hoofd. D

Ik kan niet rustig op de bank liggen voor een avondje films kijken. Na een tijdje begint het te kriebelen in mijn lichaam, verlies ik mijn concentratie, en kijk naar alles behalve wat er gebeurt op het scherm. Dan vertelt mijn lichaam me dat ik wat anders wil doen. Mijn geduld is alweer opgeraakt, hoe goed de film ook is. Geef mijn vermoeide hersenen dan een kleine pauze van tien minuten, zodat we weer verder kunnen kijken. Mijn hoofd kan al die indrukken gewoon niet zo snel verwerken.
Word je boos op mijn eeuwige gefriemel aan mijn telefoon, kleding en alles wat ik in mijn handen kan krijgen? Het is gewoon mijn manier om me te concentreren.

Want als ik ergens sterke gevoelens over heb, worden mijn hersenen door deze emoties in beslag genomen en krijg ik geen woord over mijn lippen. Dan ben ik druk bezig om
mijn lichaam te beheersen, zodat ik geen ongewenste acties tegen mezelf of anderen ga uitvoeren.

Laat ik overal dingen slingeren? Chaos is mijn manier om orde te houden. Want geloof het of niet; het is een chaos in mijn hoofd, dus voel ik mij veilig in chaos. Dan heb ik juist het gevoel dat ik alles onder controle heb.

Ben je verrast dat ik het ene moment boos word en het volgende moment heel blij ben? Mijn stemming wordt volledig beheerst door mijn gevoel, dat altijd de overhand krijgt.

Waarom heb ik vaak conflicten met anderen? Dat is gewoon omdat ik een hekel heb aan onrecht en weiger om weg te kijken als andere mensen in de problemen komen.
Mij bemoeien met dingen is mijn specialiteit. Ik doe het niet om vervelend zijn, maar omdat ik niet de lafheid heb die kenmerkend is voor andere mensen. Ik denk niet aan de gevolgen van mijn acties en begeef me vaak in gevaarlijke situaties met mensen waar ik medelijden mee heb.

Je denkt misschien dat ik een expert om mezelf in verlegenheid te brengen. Je ziet het goed: ik kijk niet goed uit, spring in plassen water of lach hardop in gênante situaties. Ik doe wat er in mij opkomt. Zoals ik me op dat moment voel.

Ik kan instructies niet zo snel begrijpen. Soms moet je me tien keer iets uitleggen tot ik het in één keer begrijp. Of als iemand anders het uitlegt en ik het ineens begrijp. Voor mij is het niet het belangrijkst wat je precies zegt, maar hoe, en op welke manier je het zegt.

Word je er moe van dat ik altijd mijn sleutels verlies als we ergens heen gaan, en ze vervolgens thuis gewoon in mijn jaszak vind?
Het is gewoon even wennen. Mijn brein is zo druk met de omgeving dat het geen tijd heeft om zich te herinneren waar dingen uiteindelijk liggen.
Wij, mensen met ADHD/ADD leven intensief. We willen meer weten. We haten meer. We rouwen meer. Maar we hebben ook meer lief. Want als we van iemand houden, doen we het niet alleen met ons hart, maar met ons hele lichaam.

Maar wat als je voelt dat je er even niet meer tegenkan? Neem een ​​pauze. Neem een ​​pauze van ons, we kunnen heel stressvol zijn, dat weet ik. Er is altijd wel iets met ons aan de hand. We zijn constant in beweging. We zijn niet alleen intens en hyperactief. We zijn ook intelligent en creatief. We hebben gewoon een andere manier om over dingen na te denken, omdat onze hersenen niet filteren. We moeten overleven op onze eigen manier van zijn en handelen.
Je moet ons een kans geven.

Geef ons een kans om precies te zijn wie we zijn. Laat ons profiteren van alle positieve dingen die onze handicap met zich meebrengt, en geef ons de kans om te laten zien hoeveel we om je geven. Je zult ons uiteindelijk begrijpen. Wees er trots op dat je deel uitmaakt van onze reis en ontdek de wereld via ons perspectief.

Dit bericht is geschreven door Nadia Salwin. We zijn ontzettend blij dat Nadia haar verhaal met ons heeft gedeeld. Daarom willen we iedereen vragen om dit bericht te DELEN, zodat we ADHD allemaal een stukje beter zullen begrijpen.

DIT MOET JE ZIEN
9 trucjes om je tanden binnen enkele minuten witter te maken Tandartsen HATEN deze trucjes die je binnen enkele minuten wittere tanden geven!
Ze bracht kokosolie aan onder haar ogen. 5 minuten later… ONGELOOFLIJK! Kokosolie kan je 10 jaar jonger laten lijken als je het 2 weken lang op deze manier gebruikt
14 meest kankerverwekkende voedingsmiddelen Nummer 9 eten we allemaal, elke dag...
Deze 11 planten verbeteren de slaap en zuiveren de lucht in je slaapkamer Met deze 11 planten in je slaapkamer slaap je binnen enkele minuten!
12 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren Bewaar deze voedingsmiddelen NOOIT in de koelkast, vooral nummer 7!
9 natuurlijke voedingsmiddelen om haaruitval tegen te gaan Eet deze 9 voedingsmiddelen en je zult binnen enkele dagen geen last meer hebben van haaruitval!
11 shockerende manieren waarop kokosolie je leven verandert Gezondheidsexperts zeggen dat kokosolie goed voor je is, maar DIT is wat ze je niet vertellen!